xcounter
#

Рашисти "згадали" про "Малку" після того, як повернули в стрій лише третину САУ "Пион"

36005
САУ 2С7 "Пион" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
САУ 2С7 "Пион" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Чи вдалось їм вирішити проблему з нестачею 203-мм снарядів, росіяни воліють не говорити

"Уралтрансмаш" зі складу "Уралвагонзаводу" 12 жовтня 2022 року прозвітував, що передав Міноборони РФ партію самохідних артустановок 2С7М "Малка" калібру 203-мм, що є модернізованими САУ "Пион". Про це пише польський портал Defence24.

Росіяни стверджують, що під час модернізації замінили на своїх "Малках" коробки передач та систему енергоживлення, оновили прилади спостереження та апаратуру зв’язку. "Уралвагонзавод" не став публікувати фото переданих у війська САУ 2С7М "Малка". Відповідно, про яку кількість самохідних артустановок йде мова – встановити складно.

Читайте також: Т-62 настільки "зайшов" рашистам, що вони хочуть модернізувати 800 танків за 3 роки
Своє повідомлення про передачу партію САУ 2С7М "Малка" в жовтні 2022 року рашистський "Уралвагонзавод" супроводив ось таким фото

Але тут варто додати таке. Насправді головним елементом при модернізації радянської 2С7 "Пион" є саме заміна коробки передач. Такі агрегати виготовлялись на підприємствах в Україні, без них САУ нікуди не поїде, і відповідно рашисти під час модернізації до стандарту "Малка" на шасі 2С7 ставили свою "скрєпну" коробку передач.

У 2021 році армія РФ отримала загалом 60 одиниць 2С7М "Малка". Після початку повномасштабної війни проти України рашисти вирішили не "морочитись" із модернізацією "Піонів", що стояли на складах зберігання та мали коробку передач українського виробництва. Протягом квітня-липня 2022 року росіяни зняли із зберігання мінімум 60 САУ, або близько третини наявного арсеналу таких гармат.

Рашистська САУ 2С7М "Малка", модернізована версія САУ "Пион", ілюстративне фото довоєнних часів

Далі, очевидно, військові ворога зрозуміли, що з некондиційними коробками передач їхні "Піони" нікуди не поїдуть. Тому потрібно повертатись до програми модернізації "Малка", наскільки б затратною та недоречною вона б зараз не була.

Насправді коробка передач – не єдина проблема ворожих артустановок 2С7 "Пион" (чи "Малка"). У відкритому доступі було мінімум одне фото про те, як на такій російській САУ буквально порвало ствол. А у вересні 2022 року ГУР МОУ розповідало про те, що Росія намагається купити в Таджикистану снаряди калібру 203 мм. Виглядало як "акт відчаю", бо в Таджикистану нема "Піонів" (або іншої артилерії калібру 203 мм на озброєнні).

Розрив ствола на ворожій САУ "Малка", липень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: РФ вивела Т-14 "Армата" на нові випробування, "мангал" на цей танк варити не стали