xcounter
#

РФ вивела Т-14 "Армата" на нові випробування, "мангал" на цей танк варити не стали

23744
Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів

Схоже, Кремль не полишає надії таки запустити серійне виробництво цього "чудо-танка"

У відкритому доступі з’явились відео, які свідчать – на початку жовтня 2022 року росіяни вивели на черговий етап випробувань свій танк Т-14 "Армата". Одне із цих відео було зняте в Казані, де знаходиться танковий полігон місцевого командного училища. Програма цих випробувань лишається невідомою, скоріш за все рашисти випробовували саме ходову частину свого "чудо-танка". Про це пише польський портал Defence24.

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів

Навіть дивно, що рашисти не додумались наварити "мангал" на свій Т-14 "Армата", як вони це робили з іншим своїм "чудо-танком" - Т-90М "Прорыв". Окремо привертає увагу шум, який почав видавати цей танк під час руху, характерний скоріше для газотурбінного двигуна. Хоча, як відомо, росіяни для "Армати" використали дизельний двигун А-85-3А потужністю в 1500 кінських сил.

Читайте також: Рашисти настільки "вірили" в свої Т-90М "Прорыв", що і на ці танки варили "мангали" (фото)

Втім, цілком ймовірно, що за останні декілька місяців конструктори російського "Уралвагонзаводу" працювали саме над тим, щоб як мінімум видозмінити силову установку свого "чудо-танка" Т-14. Бо ще в 2020 році Челябінскій тракторний завод "розписався" в тому, що не зможе серійно виробляти двигун А-85-3А, головним чином – через недоліки цього агрегату. Окрема проблема – із стабільністю роботи трансмісії. Електроніку для управління її роботою мала постачати одна із французьких фірм, але поставки стали неможливими через санкції Заходу.

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів

У квітні 2022 року Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло, що російський "Уралвагонзавод" був вимушений відмовитись від планів почати серійне виробництво танків Т-14 "Армата". Причина цьому була комплексна – під дією санкцій Заходу флагман бронетанкової промисловості "просів" настільки, що стало не до виробництва нової техніки, натомість довелось зосередитись на поточному ремонті пошкоджених танків.

Як можемо обережно припускати, за ті півроку що минули Кремль не відмовився від намірів таки почати серійне виробництво "Армат", навіть якщо перша партія буде значно меншою, аніж 132 машини (включно з важкими БМП Т-15), про які була мова ще взимку 2021 року. Якщо це припущення вірне, конструктори "Уралвагонзаводу" будуть з усіх сил намагатись "виштовхати" свій "чудо-танк" на конвеєр серійного виробництва, і далі – на поле бою проти ЗСУ.

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Т-62 настільки "зайшов" рашистам, що вони хочуть модернізувати 800 танків за 3 роки