xcounter
#

Кремль озвучив деталі замовлення на поставку Т-14 "Армата": техніки вистачить лише на два батальйони

4560
Кремль озвучив деталі замовлення на поставку Т-14 "Армата": техніки вистачить лише на два батальйони

Ці машини планується використовувати як і бойові одиниці власних підрозділів, так і як придані "командні пункти на гусеницях" для інших бронетанкових частин

Міністерство оборони РФ уклало контракт із заводом "Уралвагонзавод" на поставку російському війську 132 одиниць танків Т-14 "Армата" та важких бойових машин піхоти Т-15.

Виробництво техніки за цим замовленням уже стартувало, і цих бронемашин вистачить, щоб укомплектувати два танкових та один мотострілецький батальйони.

Читайте також: Росія нашпиговує новою бронетехнікою військові частини, що націлені на Україну: плани терміново збільшені удівічі

Про це йдеться в публікації російського видання "Известия".

Стрій важких російських БМП Т-15 на параді в Москві

Зазначається, що російське Міноборони зараз розробляє детальну концепцію застосування своїх "Армат" на полі бою. Але із відомих наразі деталей – машини Т-14 планується застосовувати як і в складі власних частин, так і в якості приданих "командних пунктів на гусеницях" для інших бронетанкових частин.

В свою чергу, керівники "Уралвагонзаводу" заявляють, що апаратура для підключення в єдину систему управління тактичної ланки вже установлена на танках Т-72БЗ, Т-80БМ та Т-90М.

"Уралвагонзавод" 23 лютого 2021 году заявив про початок серійного виробництва танків Т-90М "Прорыв" для армії РФ

Апаратура цих бронемашин інтегрована із апаратурою Т-14, завдяки чому командири підрозділів, використовуючи обладнання "Армати", зможуть керувати іншими бойовими машинами в режимі реального часу. Заявляється також, що завдяки своїм засобам РЕБ Т-14 здатна захистити бойові порядки частин від літальних апаратів та протитанкових засобів противника.

До викладених вище заяв слід ставитись із пересторогою. З однієї сторони, санкції Заходу в принципі ускладнили реалізацію проекту "Армата", справа як і в обмеженнях на імпорт важливих комплектуючих, так і падінню загального рівня економіки РФ.

Один танк "Армата" коштує російському бюджету близько 10 мільйонів доларів, тому Кремлю доводиться робити ставку на більш "бюджетний" варіан - Т-72БЗ,один екземпляр якого коштує три мільйони доларів

Тому якщо в 2015 році росіяни заявляли, що куплять для свого війська 2300 таких нових машин до 2020 року, то тепер - заявляють про відносно невелику партію з поставкою у 2021 році.

З іншої сторони, як раніше розповідав Defence Express, армія РФ намагається об’єднати у єдину систему управління танки та артилерію. І для досягнення такої мети Кремль систематично інвестує в автоматизовані системи управління.

Зокрема, за наявними даними, до кінця 2020 року армія РФ мала отримати перші 40 бригадних комплектів автоматизованої системи управління "Единая система управления тактического звена" ("ЕСУ ТЗ"). Загальна вартість поставки при цьому мала би складати чотири мільярди доларів.

Росіяни стверджують, що функціонал "ЕСУ ТЗ" дозволяє створити єдиний ударно-розвідувальний контур, коли дані розвідки отримує кожна бойова машина
Читайте також: ​Кремль у гонці озброєнь з США остаточно зробив ставку на гіперзвук та штучний інтелект