xcounter
#

​Армія РФ намагається об’єднати у єдину систему управління танки та артилерію

Армія РФ продовжує вкладати кошти у автоматизацію управління військами
Армія РФ продовжує вкладати кошти у автоматизацію управління військами
2940

РФ за останні роки доволі сильно вклалась у розвиток автоматизованої системи управління військами

Оборонна промисловість РФ виконує завдання з інтеграції основних бойових танків та артилерії у єдину автоматизовану систему управління. Мова йде про встановлення сетецентричної системи на всі серійні російські танки, а також на "перспективні" артилерійські системи.

Відповідно до заяви керівництва російського "Уралвагонзавод", на танках Т-90М та Т-14 "Армата" вже встановлена "ЕСУ ТЗ" ("Единая система управления тактического звена"), нею також будуть оснащуватись Т-72Б3 та Т-80БВМ. Також міноборони РФ висунуло вимогу: всі нові артилерійські системи мають бути інтегровані до АСУВ.

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ: Ми почали підготовку всіх наших бойових військових частин до дій у наступі на урбанізованій місцевості
Т-72Б3
Т-72Б3 - наймасовіша модернізація у танковому парку РФ

"Використання функціоналу "ЕСУ ТЗ" дозволяє істотно підвищити бойову ефективність різних видів зброї, включаючи артилерію, шляхом забезпечення можливості вирішення вогневих завдань в режимі реального часу і організації взаємодії при маневрі вогнем і підрозділами", - йдеться у заяві "Уралвагонзаводу".

армія РФ
АСУВ дозволяє створити єдиний ударно-розвідувальний контур, коли дані від розвідки потрапляють у кожну бойову машину

Зазначимо, що "ЕСУ ТЗ", за твердженням російських розробників, дозволяє реалізувати он-лайн взаємодію між різними підрозділами та родами військ на полі бою. Вона розроблена російським підприємством "Созведздие", яке отримало замовлення у 2001 році.

армія рф зв'язок
АСУВ вимагає розвиненої системи цифрового зв'язку

У 2019 році було оголошено про початок її постачання в армію РФ, а перші 40 бригадних комплектів мали бути поставлені до кінця 2020 року із загальною вартістю 4 млрд доларів.

Загалом "ЕСУ ТЗ" за концепцією повторює систему WIN-T армії США, яку почали розгортати з 2012 року.

WIN-T
Принцип роботи WIN-T Сухопутних військ США

Водночас в Україні аналогічні розробки активно ведуться та фінансуються. Зокрема у 2021 році на створення системи автоматизованого управління військами виділено майже 300 млн грн.

Читайте також: ​Заява на сенсацію: роботанк Type-X RCV від Milrem Robotics показали на IDEX