xcounter
#

Головнокомандувач ЗСУ: Ми почали підготовку всіх наших бойових військових частин до дій у наступі на урбанізованій місцевості

3853
Головнокомандувач ЗСУ: Ми почали підготовку всіх наших бойових військових частин до дій у наступі на урбанізованій місцевості

Українське військо інтенсивно готується до будь-яких варіантів розвитку ситуації

Збройні сили України, починаючи з минулого року, проходять активну підготовку до можливого наступу та бойових діях у містах (так звана "урбанізована місцевість").

Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак під час прес-конференції , яка пройшла у понеділок 22 лютого 2021 року.

Читайте також: ​ЗСУ тренуються воювати в "урбані": навчання пройшли у зоні ООС та у ДШВ (фото)

"Стосовно наступальних дій, у минулому році ми почали підготовку всіх наших бойових військових частин до дій у наступі на урбанізованій місцевості, оскільки це те до чого ми також повинні бути готові. Тому, готуємо війська до всіх можливих варіантів розвитку ситуації", - наголосив Руслан Хомчак.

При цьому Головнокомандувач зауважив, що всі плани та варіанти можливого загострення ситуації та реагування на різноманітні виклики зі сторони ЗСУ відпрацьовуються Генштабом вже в новій J-структурі.

Нагадаємо, введення так званої J-структури здійснюється на виконання вимог наказу МО України від 29.03.2019 № 141 "Про трансформацію системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління у Збройних Силах України".

За задумом, перехід на таку систему управління виключить функції дублювання на всіх рівнях, забезпечить чітку вертикаль та взаємосумісність з державами – членами НАТО.

Читайте також: Руслан Хомчак: "У процесі нинішньої реформи скорочується 17 генеральських посад"