xcounter
#

РФ гарячково шукає, де купити снаряди до "Ураганів" та САУ "Пион", потенційний продавець дуже здивує

23106
САУ 2С7 "Пион" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
САУ 2С7 "Пион" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Той момент, коли Кремль сам "пішов на поклон" до своїх сателітів із складу ОДКБ

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що Росія продовжує гарячково шукати, де вона може придбати боєприпаси для артилерії та комплектуючі для бронетехніки. І в цьому випадку черговий "адресат" може виявитись ще більш екзотичним, аніж Північна Корея.

Зокрема, наші розвідники пишуть, що Міноборони РФ звернулось до своїх колег із Міноборони Таджикистану з проханням продати 220-мм реактивні снаряди до систем "Ураган" та 203-мм снаряди до самохідних артустановок 2С7 "Пион". Ну і також – двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які начебто "у великій кількості" зберігаються на військових складах Таджикистану.

Читайте також: РФ потрібні ракети "Оникс" для нових обстрілів України, випрошує в Індії
БМП-2, яку кинули орки під час втечі з Харківщини, вересень 2022 року, фото з відкритих джерел

"Екзотичність" ситуації полягає в тому, що армія Таджикистану взагалі-то не має на своєму озброєнні "Піони" та "Урагани". Вся їх артилерія – це три САУ 2С1 "Гвоздика" та 13 гаубиць Д-30 калібру 122 мм, ну і також – 15 одиниць БМ-21 "Град".

Армія Таджикистану також не може похвалитись вагомим парком бронетехніки. У них зокрема є лише вісім БМП-1 та 15 одиниць БМП-2. Можливо, силові установки до БМП, та боєкомплект до "Ураганів" та "Піонів" на складах збройних сил Таджикистану лежить як "надлишкове військове майно". Але його обсяг може виявитись в рази меншим за очікуваний.

Рашистська САУ 2С7М "Малка", модернізована версія САУ "Пион", ілюстративне фото довоєнних часів

Логічніше було б, якби РФ пішла просити 203-мм снаряди до "Піонів" хоча до Узбекистану. Армія цієї країни, як стверджує The Military Balance за 2021 рік, має в строю аж 48 САУ цього типу. Але схоже, у цій ситуації Кремлю доводиться шукати дефіцитні боєприпаси не у тих, у кого вони є. А у тих країнах, що ще досі хоч щось готові продавати рашистам.

І це саме той "незручний момент", коли Москва сама "пішла на поклон" до своїх сателітів із складу ОДКБ.

Розрив ствола на ворожій САУ "Малка", липень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: За три місяці війни росіяни повернули в стрій лише третину "запасних" САУ "Пион" (фото)