xcounter
#

Рашисти намагаються переконати себе, що Т-62М – це "чудо-зброя" для "чмобіків"

4695
Ворожі Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожі Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел

Кремлівські пропагандони договорились до того, що "санкції їм на користь", а старий Т-62 – це навіть "краще", аніж новіший Т-80

До початку повномасштабної війни проти України в лютому 2022 року російські пропагандисти використовували доволі нехитру технологію. На західні профільні ресурси "закидалась" замовна публікація, яка гіперболізовано вихваляла чергове російське "вундерваффе". А після появи подібної публікації рашистські пропагандони радісно потирали руки – "дивіться, навіть на Заході вихваляють нашу зброю".

Схоже, орки вирішили повернутись до вже майже "забутої" технології. Але тепер вони намагаються "зліпити" "чудо-зброю" із танка, який пам’ятає ще Хрущова.

Читайте також: Білоруський ОПК "навчився" варити "мангали" на Т-72, і ми навіть знаємо "замовника"
Ворожі Т-62 на базі зберігання, ілюстративне фото з відкритих джерел

Портал Army Recognition вирішив відтворити текст, який у різних варіаціях "гуляє" по деяким західним порталам ще з червня 2022 року. Суть публікації така – "санкції нам лише на користь", а модернізований Т-62М насправді "ще краще", аніж Т-72 чи Т-80. При цьому орки посилаються на неіснуючу публікацію на порталі Military Watch.

Росіяни у випадку з Т-62М так будують свою хибну логіку. Вони з чогось вирішили, що Т-62 начебто гарно проявив себе під час чисельних арабо-ізраїльських воєн (хоча насправді все було рівно навпаки – наприклад, єгиптяни лише за добу боїв могли втратити до 100 танків цього типу). І що начебто уже тоді архаїчний Т-62 уже "вразив" американських експертів (схоже, якщо і вразив, то хіба що доволі високим рівнем втрат як на машину із 115-мм гарматою та 100-мм лобовою бронею).

Рашисти готують до маршу свої розконсервовані Т-62, ілюстративне фото довоєнних часів

Далі, за викладом кремлівських пропагандонів, архаїчний Т-62 всі минулі 40 років був щось на кшалт "Священного Грааля", який чекав свого часу.

І цей "час" начебто "наступив" під час форуму "Армия-2022", коли російський ОПК презентував новий варіант модернізації Т-62М, котрий зокрема вирізняється наявністю оптико-електронної станції на щоглі. Орки стверджують, що це "вдосконалення" начебто саме для того, щоб танк міг боротись проти БПЛА.

Варіант "серійної" модернізації Т-62М, презентація якого відбулась під час "Армия-2022", зображення з відкритих джерел

А далі за текстом кремлівські пропагандони не змогли визначитись – вони повертають в стрій Т-62, бо Росія має ще багато грошей, і їй "санкції ніяк не шкодять". Чи якраз навпаки – повертати в стрій Т-62 доводиться, бо Кремль уже відчуває нестачу грошей на ведення війни.

Бо рашисти аргументують так – мовляв, ввід у стрій Т-62М їм дозволить економити ресурси, бо експлуатація новіших Т-72 і Т-80 коштує значно дорожче. І водночас вони самі собі брешуть, що можуть собі "дозволити розкіш" з модернізацією Т-62М, бо якби грошей не було б, то просто знімали б з консервації ті самі Т-72 і Т-80.

Процес відновлення російських Т-62М, жовтень 2022 року, зображення з відкритих джерел

У відкритому доступі вже циркулюють кадри одного із пропагандистських ресурсів Кремля, з яких прямо випливають – "чмобіки" на Далекому Сході зараз справді проходять підготовку на частково модернізованих Т-62М. Але на цих машинах помітні лише два "апгрейди" - тепловізійний приціл 1ПН96МТ-02 і хаотично навішані блоки динамічного захисту "Контакт-1". І це зовсім не та "серійна" модернізація, якому хвалились росіяни під час форуму "Армия-2022".

Росіяни намагаються переконати себе і Захід, що у них начебто ще є "сучасні" танки, і що архаїчний Т-62 можна видати за сучасну машину. Але реальність показує дещо інше. Російський ОПК аж за 3 роки планує модернізувати лише 800 одиниць Т-62, і то в кращому для себе випадку.

Процес відновлення російських Т-62М, жовтень 2022 року, зображення з відкритих джерел

А консервативні оцінки порталу Oryx показують, що Збройні Сили України захоплюють Т-62 як трофей в рази частіше, аніж знищують цей танк. По рашистським Т-62М статистика виглядає так – 4 машини знищені, 39 стали трофеями ЗСУ, по ворожим Т-62МВ – 2 машини знищено, 4 затрофеєно.

Читайте також: Як швидко приїдуть Т-55 і ПТ-76 воювати проти ЗСУ, і як багато такого "брухту" може бути в РФ