xcounter
#

Рашисти послали "Спрут-СДМ" вслід за "Москвою", вигадують "програмовані снаряди" і "комплекс придушення"

29151
Рашистський 2С25М "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський 2С25М "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни вирішили "освоїти бюджет" на "чудо-зброї" для майже розгромлених десантних військ

У серпні 2022 року директор рашистського підприємства "Курганмашзавод" Пьотр Тюков по суті повідомив, що російський ОПК готується до серійного виробництва машини 2С25М "Спрут-СДМ", модернізованої версії чи то легкого танка чи то самохідної протитанкової гармати 2С25 "Спрут-СД".

Сама спроба рашистів покращити безнадійну машину "Спрут-СД" виглядала тупиковою зі старту як мінімум тому, що ворог створив та кинув у бій "вундер-ваффе" за хибною концепцією.

Читайте також: Рашисти "зліпили" свій "аналог" САУ CAESEAR, коли почнуть виробляти – поки невідомо
Рашистський 2С25М "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни думали, що застосовуватимуть легкий танк 2С25 під час масованих повітряних десантів. Тому бойова машина із 125-мм гарматою отримала символічну алюмінієву броню, щоб мати плавучість і "втиснутись" в обмеження по масі 20 тон . До війни орки виготовили дещо більше 40 таких машин, і уже в березні 2022 року використали для «непрофільного» завдання – ведення міських боїв.

Мінімум одну машину "Спрут-СД" окупанти уже втратили, навіть якщо Oryx це не підтверджує. І виглядало так, що з проектом "Спрут-СДМ" росіяни збирались повторити уже раніше допущені помилки.

Рашистський 2С25М "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Минуло 3 місяці, історія з рашистським "Спрут-СДМ" обернулась під новим кутом. За цей час росіяни так і не почали серійне виробництво машини 2С25М. В публікації АрміяInform за 20 жовтня можемо знайти згадку, що ворог все ще продовжує випробування чи то легкого танка, чи то самохідної протитанкової гармати 2С25М "Спрут-СДМ".

Рашистські джерела дають ще більш фантасмагоричну картину – начебто, що "Курганмашзавод" зараз працює над посиленням броні "Спрут-СДМ". А інші підприємства російського ОПК начебто працюють над програмованими снарядами та "оптико-електронним комплексом придушення" для цього легкого танка.

Рашистський 2С25М "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Справа виглядає так, що російська "оборонка" перетворить проект "Спрут-СДМ" на тему по "освоєнню бюджету", перш ніж остаточно цю історію "поховати під сукно". Бо не схоже, що армія РФ не має наміру замовляти бойову машину із символічним рівнем захисту, яку після прямого влучання може буквально розплавити на купу металобрухту й попелу.

За проектом, на легкий танк 2С25М "Спрут-СДМ" має бути встановлена нова система управління вогнем із прицілом "Сосна-У". Але наскільки дефіцитними для російського ОПК навіть стали приціли цього типу, можемо побачити навіть по тому факту, що цьогоріч рашисти були вимушені в рази скоротити обсяги модернізації Т-80БВМ і взагалі не займатись модернізацією Т-72Б3. На яких використовується той же "Сосна-У".

Рашистський 2С25М "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, що деяку кількість машин "Спрут-СДМ" той же "Курганмашзавод" протягом війни замовнику здасть. Але вцілому російський ОПК уже "передумав" займатись серійним виробництвом цієї тупикової машини.

Читайте також: Рашисти хочуть "утилізувати" в Україні свої новітні бронемашини "Тайфун-ВДВ"