xcounter
#

Рашисти хочуть "утилізувати" в Україні свої новітні бронемашини "Тайфун-ВДВ"

20215
Рашистський "Тайфун-ВДВ", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський "Тайфун-ВДВ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо армія РФ кинула в бій настільки рідкісні машини, можна лише уявити реальний рівень проблем у військах ворога

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – російські окупанти вперше за весь час війни вирішили застосувати проти ЗСУ свої бронемашини типу К-4386 "Тайфун-ВДВ", оснащені дистанційно керованими модулями з 30-мм автоматичними гарматами 2А42 та кулеметом калібру 7,62 мм. Точне місце дії- не вказується. Рашистські "Тайфун-ВДВ" рухались в складі колонни, пише Defence Blog.

Читайте також: Рашисти "зліпили" свій "аналог" САУ CAESEAR, коли почнуть виробляти – поки невідомо

Росіяни стверджують, що їх К-4386 "Тайфун-ВДВ" має надійний протимінний захист, а броня цих машин здатна витримувати влучання куль калібру 12,7 мм.

Але наскільки такі заяви відповідають дійсності – можемо судити за тим, що армія РФ за час війни проти України втратила знищеними та пошкодженими мінімум 9 аналогічних за характеристиками бронемашин К-53949 "Тайфун-К" (за консервативними оцінками аналітиків порталу Oryx).

Рашистський "Тайфун-ВДВ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Бронеавтомобіль "Тайфун-ВДВ" був прийнятий на озброєння ЗС РФ лише в серпні 2021 року, призначений для оснащення десантних військ російської армії.

У довіднику The Military Balance за 2021 рік бронемашини цього типу не фігурують взагалі, і це може означати, що росіяни встигли виготовити максимум до півсотні одиниць "Тайфун-ВДВ". Якщо рашисти вирішили кинути в бій навіть настільки рідкісні бронемашини, можна лише уявити реальний рівень проблем із оснащеністю армії РФ на даний момент.

Рашистський "Тайфун-ВДВ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Окремо додамо, що за консервативними оцінками порталу Oryx десантні війська армії РФ втратили мінімум 57 одиниць БТР-Д, 11 одиниць БТР-МДМ, мінімум 139 одиниць БМД-2 та мінімум 56 одиниць БМД-4М.

Читайте також: "Кадирівці" воюватимуть на "реінкарнації" БТР-152, з якої "випотрошили" всю електроніку