xcounter
#

"Кадирівці" воюватимуть на "реінкарнації" БТР-152, з якої "випотрошили" всю електроніку

49290
Рашистський бронеавтомобіль "Ахмат", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Рашистський бронеавтомобіль "Ахмат", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Щоб "зліпити" виставковий зразок, знадобилось "усього" 25 днів

Під час виставки "Армия-2022" російське підприємство "Ремдизель" презентувало свій бронеавтомобіль "Ахмат", названий на честь угрупування Рамзана Кадирова. Назва заодно і натякає, хто ж головний замовник на цей бронеавтомобіль, для створення дослідного зразка якого начебто знадобилось усього 25 днів.

Головна особливість бронемашини "Ахмат" - за бажанням замовника звідти вилучили всю електроніку як "зайву", розповідає портал GuildHall.

Читайте також: "Вагнерівці" приїхали "воювати" на рідкісній реінкарнації радянського БТР-152
Рашистський бронеавтомобіль "Ахмат", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Цікаво, що першу презентацію своїх "Ахмат"-мобілів Кадиров провів ще наприкінці липня 2022 року. Але кремлівські пропагандони навіть в цьому випадку намагаються тримати "таємничість", мовляв, характеристики цієї "новітньої бронемашини" досі "тримаються в секреті".

Втім, у відкритих джерелах можемо знайти вказівку, що базою для "кадирівської" бронемашини "Ахмат" скоріш за все виступив Урал-4320. А схема захисту (як і зовнішній вигляд) – цілком ідентичні серійній бронемашині "Тайфун-ВДВ", що стоїть на озброєнні повітряно-десантних військ ЗС РФ. Тобто максимум, що зможе витримати бронеавтомобіль "Ахмат" - це влучання 12,7-мм кулі в броню машини.

Російський ОПК створив для "кадирівців" по суті "реінкарнацію" БТР-152, із якого "викинули" всю електроніку. Щоб рівень примітивності виробу відповідав рівню дикості замовників.

Читайте також: Схоже, що Кадиров вже готується до відокремлення від РФ: детально про прохання розгорнути ППО у Чечні