xcounter
#

Рашисти обвішали "Контактом" свій БТР-82А та перетворили БМП-2 на "Залізний капут" (фото)

71823
Рашистська БМП-2 із "доопрацьованим" захистом, фото з відкритих джерел
Рашистська БМП-2 із "доопрацьованим" захистом, фото з відкритих джерел

Окупанти продовжують штампувати кустарні варіанти "захисту", які здатні хіба що прискорити знищення бойових машин

Учора армія РФ "перекидала резерви" на Куп’янський напрямок, і це завершилось нічим. Під час цього процесу рашисти "засвітили" деякі свої бойові машини, що отримали кустарний "посилений захист".

Зокрема мова про БТР-82А, котрий орки щедро обвішали блоками динамічного захисту "Контакт-1". І також – про БМП-2, на яку росіяни для чогось повісили додаткові гумово-тканинні екрани і блоки того ж "Контакт-1", після чого ця бойова машина стала схожа на "Залізний капут" із одного пострадянського серіалу. Відповідні фото уже з'явились у відкритому доступі.

Читайте також: Рашисти вигадали, як нарешті "осучаснити" захист для древнього Т-62 (фото)

Для чого вішати "Контакт-1" на легкоброньовані машини – взагалі незрозуміло. Бо при спрацьовуванні такий "захист" знищить корпус ББМ не менш ефективно, аніж ПТРК чи реактивна граната від бійців ЗСУ.

Теоретично, в арсеналі армії РФ є ж серійний варіант посилення захисту БМП-2, котрий має індекс 675-сб3КДЗ, складається саме із полімерних протикумулятивних решіток. Чому рашисти не стали вішати на свої БМП-2 ось цей комплекс 675-сб3КДЗ – лишається невідомим.

І чому вони не стали доопрацьовувати захист своїх БМП хоча б до серійного "афганського" стандарту БМП-2Д – теж навряд чи скоро зможемо дізнатись.

675-сб3КДЗ на ще не захопленій або не знищеній БМП-2 армії РФ, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Із цього всього випливають наступні висновки. Схоже, у мотострілецьких частинах армії РФ найбільш дефіцитною категорією стали навіть не підготовлені піхотинці, а грамотні зами по технічній частині. В іншому випадку, технічно грамотна людина не дала б вішати "Контакт-1" на неадаптовані для цього машини.

Максимум, що може забезпечити російський ОПК – це повернення у стрій розконсервованої бойової машини, без жодних серійних доопрацювань бодай в плані захисту. Тому вже можемо робити обережне припущення, що оборонна промисловість ворога втрачає ознаку "індустріальності", а командування армії РФ на усіх рівнях і далі не здатне на "роботу над помилками".

БМП-2Д на музейній експозиції у Києві, фото ілюстративне
Читайте також: Як РФ змарнувала "радянські" запаси снарядів, та як рашисти до зими "доб’ють" танки та САУ