xcounter
#

ЗСУ захопили цінний трофей для дослідження: найновіший російський додатковий захист для БМП

Встановлення 675-сб3КДЗ на БМП-2 армії РФ
Встановлення 675-сб3КДЗ на БМП-2 армії РФ
87021

ЗСУ захопили БМП-2 з новим та вкрай рідкісним комплектом додаткового захисту 675-сб3КДЗ.

Бійці 10-ої гірсько-штурмової бригади Збройних Сил України повідомили про захоплення ворожої БМП-2. Але попри те, що це, нібито, лише чергова захоплена бойова машина піхоти із сотень, насправді цей трофей має значну цінність.

Справа в тому, що на цій БМП-2 встановлено новий комплект додаткового захисту 675-сб3КДЗ.

Читайте також: Як велася підготовка танкістів армії РФ перед вторгненням в Україну - документ
675-сб3КДЗ
675-сб3КДЗ на захопленій БМП-2 армії РФ

Станом на 2021 рік відомо, що армія РФ таких комплектів закупила достатньо невелику кількість, в обсягах приблизно 100 одиниць. А про перше встановлення штатного додаткового захисту на бойових машинах стало відомо лише 2 червня з репортажу російських ЗМІ з прифронтової ремонтної бази.

675-сб3КДЗ БМП-2
675-сб3КДЗ на ще не захопленій або не знищеній БМП-2 армії РФ

Загалом 675-сб3КДЗ - це комплект, який складається з полімерних панелей, які мають захистити машину від вогню великокаліберних кулеметів, а також комплекту протикумулятивних решіток. Зазначається, що полімерні панелі мають "позитивну плавучість", тобто амфібійні можливості машини залишаються на тому ж рівні.

Зазначимо, що ураження БМП-2 з великокаліберних кулеметів дозволяє значно економити протитанкові комплекси. Водночас полімерні панелі можуть мати не тільки протикульові властивості, а й протикумулятивні, відіграючи роль NERA-елементів. Разом із решітками це зможе деякою мірою знизити ефективність протитанкових гранатометів.

Саме тому захоплення та детальне вивчення комплекту 675-сб3КДЗ дозволить Збройним Силам України дослідити реальну ефективність такого комплекту. А у випадку необхідності - розробити для бійців ЗСУ рекомендації щодо знищення БМП з 675-сб3КДЗ.

675-сб3КДЗ на захопленій БМП-2 армії РФ
675-сб3КДЗ на захопленій БМП-2 армії РФ

По-друге, якщо в цьому буде доцільність, детально дослідити панелі з метою розробки аналогічних комплектів захисту.

Варто зазначити, що такі комплекти військово-промисловим комплексом РФ пропонувалось встановлювати не тільки на БМП-2, а й на БМП-3. Більше того, через вагомі втрати у бронетехніці, армія РФ цілком логічно може спробувати розширити замовлення на такі комплекти з метою їх встановлення на максимальну кількість техніки, яка залишилась у строю.

Саме тому, вивчення 675-сб3КДЗ ще на найпершому етапі появи таких комплектів дозволяє заздалегідь підготуватися до такого сценарію подій.

Читайте також: Harpoon настільки налякав рашистів, що вони вирішили "сховати" свої кораблі