xcounter
#

Новий безпілотник від КБ "Луч", САУ для ЗСУ і шасі для "Смерчу": події тижня від Defense Express

16734
Новий безпілотник від КБ "Луч", САУ для ЗСУ і шасі для "Смерчу": події тижня від Defense Express

Про новий безпілотник "Сокіл-300", яку САУ можуть обрати для ЗСУ та нове базове шасі для "Смерчу": розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Замкнути високоточний контур КБ "Луч"

З2014 року ДККБ "Луч" зробило справжній прорив у створенні далекобійних ракетних систем, які дозволяють знищувати противника на відстані сотень кілометрів першим пострілом.

Читайте також: Нові "очі" Bayraktar-TB2: турецький безпілотник "відстрілявся" з використанням нової оптико-електронної системи
Безпілотник
"Сокіл-300" з "Нептуном" та "Вільхою" створить ударно-розвідувальний контур

Звісно, мова йде про "Вільху" та її модернізовану версію з дальністю польоту 110-120 км, а також "Нептун", який, окрім протикорабельної версії, що вже прийнята на озброєння, має працювати і по наземних цілях.

Ця зброя - "довгі руки", якими українська армія якісно змінює баланс сил на полі бою. Проте перед тим, як завдати високоточні удари залишаються питання: куди та коли випускати ракети. Бо вся їх ефективність залежить від майже моментального отримання координат цілей.

Вирішувати ці завдання оперативно і гарантовано має розвідувально-ударний БПЛА "Сокіл-300", концепт якого ДККБ "Луч" вперше представило на огляд 6 листопада...

Чеська САУ Dana для ЗСУ

Збройні Сили України вже найближчим часом зможуть отримати абсолютно нову артилерійську систему - Dana-М2 від чеської компанії Excalibur Army. Ця 152-мм САУ має прийти на заміну буксированим гарматам 2А36 та 2А65, а також їх самохідним варіантам - 2С5 "Гіацинт-С" та 2С19 "Мста-С".

Принаймні саме про розгляд цієї зброї заявив начальник ракетних військ і артилерії Андрій Маліновський.

САУ Dana
Збройні сили України можуть отримати нову гаубицю

Defense Express розглянув переваги та недоліки Dana-М2, порівнявши її можливості та особливості з іншими аналогами, а також врахував можливі основні фактори такого рішення.

Знищить навіть танки

Британська компанія BAE Systems представила демонстраційний зразок технологій на базі нової бойової машини-амфібії для Корпусу морської піхоти США.

Нова модифікація плаваючого бронетранспортера отримала безекіпажну башту МСТ-30 від Kongsberg зі швидкострільною 30-мм гарматою Bushmaster Mk44.

Ліва сторона башти ACV оснащена протитанковим ракетним комплексом Javelin, а права – 70-мм ракетним гранатометом від компанії Arnold Defense.

На даху башти розташовано дистанційно керований бойовий модуль з 7,62-мм кулеметом. Також машина має телескопічну щоглу з датчиками і оптикою для спостереження і розвідки на полі бою.

Шасі
Це безкомпромісна пропозиція платформ 8x8 є унікальним поєднанням можливостей у відкритому океані, живучості, корисного навантаження і потенціалу росту для задоволення оперативних потреб Корпусу морської піхоти США, які постійно змінюються. Фото: BAE Systems

На даху корпусу у задній частині десантного відділення встановлена система боротьби з безпілотниками.

Шасі для "Смерчу"

Українська армія продовжує переозброєння та поступово опановує нові зразки техніки.

Зокрема, напередодні Дня ракетних військ і артилерії ЗСУ, Начальник ракетних військ і артилерії − начальник управління РВіА командування підготовки Командування СВ ЗСУ генерал-майор Андрій Маліновський повідомив, що українське військо, незабаром, замінить застаріли радянські шасі від 300-мм РСЗВ 9К58 БМ-30 "Смерч" (МАЗ-543М) на нові.

РСЗВ
"Вільха" на військовому параді у Києві у 2018 році

"У частин, на озброєнні яких є РСЗВ 9К58 "Смерч", вже мають в арсеналі ракети Р624 "Вільха". Згодом "Смерчі" отримають і нове базове шасі", - зазначив він.

Дружній вогонь

Підготовка замкнутого циклу виробництва боєприпасів для ствольної артилерії в Україні буде відкладена на невизначений термін, якщо найближчим часом не буде вирішена проблема, що склалася навколо ДАХК "Артем". Компанія опинилась перед загрозою банкрутства.

Про це йдеться у документі, який концерн "Укроборонпром" у терміновому порядку спрямував до Міністерства стратегічних галузей промисловості. Концерн розраховує на оперативне втручання та допомогу Мінстратегпрому задля порятунку одного зі своїх підприємств - державної акціонерної холдингової компанії "Артем".

Парадокс полягає в тому, що "Артем" треба захистити від дій іншого державного підприємства - "Український центр "Безпека", яке знаходиться у підпорядкуванні Міністерства економічного розвитку та торгівлі. Проте за усіма юридичними ознаками "Безпека" діє цілком законно. Тож загалом ситуація виглядає майже патовою...

Гарної неділі!

Читайте також: Американці підготували вісім українських військових інструкторів для підготовки розрахунків ПТРК FGM-148 Javelin (фото)