xcounter
#

Нові "очі" Bayraktar-TB2: турецький безпілотник "відстрілявся" з використанням нової оптико-електронної системи

Bayraktar-TB2 отримав нові "очі""
Bayraktar-TB2 отримав нові "очі""
9948

Безпілотник BayraktarTB2 отримав нову оптико-електронну систему CATS турецького виробництва і вже здійснив перший постріл з її використанням

Турецька компанія Baykar 5 листопада 2020 року провела перший тестовий постріл з борту БАК BayraktarTB2 з використанням нової електронно-оптичної системи розвідки, спостереження та наведення (CATS), розробленої компанією Aselsan (Туреччина).

TB2 вилетів з льотно-навчального центру "Baykar" з неексплезивним (без бойового заряду) боєприпасом MAM-L і влучив у визначену ціль, розташовану на острові Хедеф в затоці Сарос, завдяки лазерному наведенню здійсненому CATS.

Читайте також: "Очі" до безпілотників будуть свої: Туреччина виходить з канадського "блоку"

"Туреччина зробила ще один важливий крок на шляху національного науково-технічного розвитку. Безпілотник Bayraktar TB, розроблений компанією Baykar, успішно здійснив перший випробувальний постріл з використанням електронно-оптичної системи розвідки, спостереження та наведення CATS, розробленої компанією Aselsan" - було зазначено в поширеному компанією повідомленні.

Найбільший успіх Туреччини у безпілотній тематикці - БпАК Bayraktar TB-2

У випробувальних польотах брали участь технічний директор компанії Baykar Сельчук Байрактар та голова ради директорів Aselsan, генеральний директор проф. Халук Гергун.

Планується, що інтеграційні роботи, що проводяться за співпраці Aselsan, Baykar та Roketsan будуть завершені за короткий термін.

Нова система електронно-оптичного спостереження СATS від компанії Aselsan для БпЛА Bayraktar TB2

Нагадаємо, 6 жовтня 2020 року - на наступний день після рішення Канади про заборону експорту власної оборонної продукції до Туреччини через конфлікт у Нагірному Карабасі, президент Агентства з оборонних закупівель SSB Ісмаїл Демір (Ismail Demir) заявив, що Туреччина незабаром почне масово виробляти електрооптичну систему CATS, яка замінить технологічне рішення WESCAM, що використовується у безпілотнику Bayraktar TB2.

Читайте також: Проводяться випробування БПЛА Bayraktar TB2 з оновленим обладнанням