xcounter
#

Проводяться випробування БПЛА Bayraktar TB2 з оновленим обладнанням

6717
Розвідувально-ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 ЗСУ та станції управління комплексом
Розвідувально-ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 ЗСУ та станції управління комплексом

Випробувальні польоти здійснюються в рамках випробувань фахівцями ДНДІ ВС ОВТ

Як повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ, ці випробування дозволять визначити тактико-технічні та льотно-технічні характеристики безпілотного апарату виробництва турецької компанії Baykar Makina з оновленим обладнанням.

Відзначається, що програма та методики контрольних випробувань, за якою здійснюються льотні експерименти, проводяться випробувальною бригадою Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки у співпраці з представниками компанії-виробника.

Читайте також: Азербайджан порахував, що безпілотники "Барьяктар ТБ2" знищили зброї Вірменії на $1 млрд (відео)

Своєю чергою, керування ударно-розвідувальними безпілотниками оперативно-тактичного рівня під час польотів виконують оператори Повітряних Сил ЗСУ, котрі пройшли навчання в Туреччині.

Bayraktar TB2
Українські військові оператори тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 під час навчання в Туреччині

Нагадаємо, нещодавно генеральний директор компанії "Укрспецекспорт" Вадим Ноздря повідомив, що Міністерство оборони України планує закупити до 48 БПЛА Bayraktar TB2, при цьому, передбачається локалізація їх виробництва на території України.

Також він повідомив, що під час дослідної експлуатації вже придбаних у Baykar Makina безпілотних комплексів, перевіряється, зокрема, стійкість Bayraktar TB2 до більш суворих кліматичних умов нашої країни.

Bayraktar TB2
Ударний БПЛА Bayraktar TB2 ЗСУ з коригованими боєприпасами MAM-L

"Подальший продаж Туреччиною Bayraktar TB2 напряму залежить від результатів цієї дослідної експлуатації", - підкреслив Вадим Ноздря.

Читайте також: Bayraktar показав знищення пускових установок комплексу С-300ПС Вірменії (відео)