xcounter
#

Азербайджан порахував, що безпілотники "Барьяктар ТБ2" знищили зброї Вірменії на $1 млрд (відео)

Азербайджан порахував, що безпілотники "Барьяктар ТБ2" знищили зброї Вірменії на $1 млрд (відео)
3317

​Президент Азербайджану у інтерв'ю французському телебаченню заявив, що з початку бойових дій у Нагірному Карабасі підрозділи азербайджанської армії знищили озброєння та військової техніки противника на суму в $1 млрд.

Згодом, в інтерв'ю турецькому каналу Haber Türk Ільхам Алієв підбив підсумки перших трьох тижнів нового етапу вірмено-азербайджанського протистояння. За його словами, за цей час Азербайджан завдав серйозної шкоди вірменським ЗС, у тому числі знищив 200 танків противника.

"Я говорив, що наша помста буде на поле бою. Ми ніколи не робимо ніяких кроків проти мирного населення. Всі наші цілі - це військові цілі", - сказав президент Азербайджану Ільхам Алієв у інтерв'ю каналу Haber Türk, повідомило АзТВ.

Читайте також: Аналіз дій Bayraktar TB2 в небі Карабаху: полювання за танками, знищення ППО та удар у тилу (відео)
Деякі приклади знищеної техніки у Нагірному Карабасі за допомогою керованих бомб безпілотника "Барьяктар ТБ2"

"З перших днів операції все військові цілі були ще раз проконтрольовані, і були знищені точним і влучним вогнем. Я можу сказати, що вірменській армії завдано великої шкоди. Знищено понад 200 танків, 2 установки ППО ЗРК С-300, 33 танки захоплені в якості трофеїв, також знищено і захоплено у якості трофеїв багато одиниць іншої техніки ", - сказав Ільхам Алієв.

Суттєвий внесок у знищення цілей противника забезпечили безпілотні ударні комплекси турецького та ізраїльського виробництва, які були придбані армією Азербайджану. Найновіше поповнення ударного арсеналу 2020 року - БпАК "Барьяктар ТБ-2" , які Азербайджан придбав у Туреччини влітку 2020 року.

"Безпілотники довели свою ефективність у ході бойових дій. Азербайджан у своєму розпорядженні має достатню кількість таких апаратів з Туреччини і інших країн для досягнення своєї мети в Нагірному Карабасі", заявив Ільхам Алієв.

"Це дуже сучасна, просунута зброя. Можу вам сказати, що тільки за допомогою безпілотників, куплених у Туреччині, ми знищили військову техніку ЗС Вірменії на суму $1 млрд. Для них це серйозна втрата", - заявив Алієв в інтерв'ю французькому телеканалу France 24.

У свою чергу, Міністерство оборони Азербайджану на своєму каналі виклалочергове відео з застовування БпАК "Барьяктар ТБ-2" на полі бою. Вкотре продемонстровано, як вражаються бронеоб'єкти та опорні пункти.

Читайте також: ​Удар Bayraktar TB2: ЗСУ вперше застосували турецький дрон під час масштабних навчань (відео)