xcounter
#

"Нептун" знищує ціль, незвичні дрони та "Барс-8ММК": події тижня від Defense Express

4348
Крилата ракета "Нептун"
Крилата ракета "Нептун"

Про "Нептун", морські пріоритети Міністра оборони, незвичні дрони, мобільні міномети та інші події й матеріали тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

"Нептун" знищив ціль. На полігоні Збройних Сил України "Алібей", що на Одещині, 17 червня 2020 року вперше пройшли пуски "Нептуна" з бойовою частиною. Ціль була знищена з першого ж пуску.

Читайте також: Інноваційний вертоліт Sikorsky-Boeing Defiant встановив новий рекорд швидкості (відео)
Вперше з бойовою частиною – й одразу в ціль

Згодом ми опублікували унікальне відео, в якому можна побачити, як крилата ракета "Нептун" влучає у ціль.

Цікаво, що ці випробування були максимально наближені до бойових. Це стало можливо завдяки діям кораблів Чорноморського флоту РФ, які під час стрільб наблизилися до межі закритого під час стрільб сектору акваторії та засобами радіоелектронної боротьби намагалися перешкодити ракеті влучити в ціль. Але "Нептун" із завданням впорався.

Ударна "заобрійна" сила ВМС. Забезпечення сучасним корабельним складом з ракетним озброєнням, морською авіацією та засобами РЕБ. А ще – розвиток берегової інфраструктури й створення нової системи розвідки й моніторингу обстановки в морській зоні.

Військово-морські сили
Одна з версій розміщення перспективного радіолокаційного комплексу морської радіорозвідки

Це – власні пріоритети Міністра оборони України Андрія Тарана у розвитку вітчизняних Військово-морських сил.

Про деякі важливі нюанси ми розмірковували в окремому матеріалі: про систему must have, фішки “заобрійних” РЛС, своє і закордонне. Рекомендуємо прочитати – буде цікаво.

Точність, що вражає. Холодноярівці знищили артилерійську позицію ворога, у результаті чого він втратив вантажівку з боєприпасами та два міномети.

Миномет
Українські військові знищили ворожі міномети

Як зазначається, агресор неодноразово обстрілював позиції українських військових із 120-мм мінометів, які він використовує попри Мінські домовленості.

Міномети з непридатними для бою стволами. Ще восени минулого року Збройні Сили України отримали від ДК "Укроборонпром" партію мобільних мінометів "Барс-8ММК".

Чому українські військові не використовують "Барс-8ММК"?

Але, як виявилося, всупереч заявам концерну, бойові підрозділи української армії міномети так і не прийняли. Як дізналася агенція Defense Express, приймати ці комплекси Міноборони відмовилося через міномети, які були з некондиційними стволами, а також не мали таблиць стрільби.

Барс ммк8
Конструкція мобільного мінометного комплексу

Разом з тим, ситуацію ще можна врятувати, оскільки "Барс-8ММК" може отримати новий міномет, створений компанією "Українська бронетехніка". Деталі ситуації – в нашому матеріалі.

Незвичні дрони: що ховається за проєктом FTUAS. У США розпочалися випробування дронів, які створювалися у рамках проєкту "Майбутня тактична безпілотна повітряна система" (FTUAS).

дрон
Один з учасників проєкту

Цей дрон замінить на полі бою Textron RQ-7 Shadow і стане "очима" бригади. Деякі компанії, залучені до проєкту, використовують у своїх розробках змішану гвинтову групу, коли дрон має чотири додаткові гвинти для вертикального підйому чи спуску. Цікаво, бо саме така схема була обрана для українського безпілотника PD-1. Ось так.

Гарної неділі!

Читайте також: Як в Україні створювались оперативно-тактичні ракетні комплекси