xcounter
#

Інноваційний вертоліт Sikorsky-Boeing Defiant встановив новий рекорд швидкості (відео)

Інноваційний вертоліт Sikorsky-Boeing Defiant встановив новий рекорд швидкості (відео)
1770

Під час льотних випробувань багатоцільовий вертоліт Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant подолав новий рубіж швидкості в 205 вузлів (380 км/год), оголосили компанії у вівторок. Але це ще не межа.

Випробування знаменує собою важливий крок вперед для програми. Зараз команда Sikorsky-Boeing продовжує рухатися до наміченої мети, а саме - необхідної швидкості польоту в 230 вузлів (425 км/год), сказав Джей Маклін (Jay Macklin), директор Sikorsky з майбутнього розвитку бізнесу вертикального підйому. Та досягнення цього етапу теж не стане межею: розробники сподіваються, що в майбутньому він зможе літати зі швидкістю понад 460 км/год.

Вертоліт пілотували льотчики Білл Фелл (Bill Fell) і Ед Хендершейд (Ed Henderscheid) на території льотно-випробувального центру компанії Sikorsky в Уест-Палм-Біч, штат Флорида.

Читайте також: Відео влучення "Нептуна" з бойовою частиною та нові деталі фінальних випробувань

Defiant - один з двох вертольотів, які беруть участь в конкурентній демонстрації напередодні армійської програми FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft). Армія розглядає FLRAA як заміну вертольотів AH-64 Apache і UH-60 Black Hawk на початку 2030 років. Defiant з коаксіальними роторами буде конкурувати з похилим ротором Bell Helicopter V-280 Valor, коли в 2022 році почнеться програма FLRAA.

Sikorsky-Boeing Defiant вертоліт FLRAA
У рамках програми FLRAA, армія США хоче отримати багатоцільовий вертоліт, яким може стати Defiant

Фелл сказав, що під час останньої демонстрації польоту, Defiant досягав швидкості до 205 вузлів, використовуючи менше 50 відсотків встановленої потужності повітряного гвинта літака. «Чекайте на рекорди в майбутньому, бо ми маємо набагато більше [потужності пропелера] для застосування до цього літака», - сказав він.

Defiant буде літати на максимальних швидкостях протягом «декількох місяців»

Фелл вважає, що Defiant буде літати на максимальних швидкостях протягом «декількох місяців», але це буде залежати від поспіху наземних випробувань з використанням випробувального стенду рухової установки (PSTB). Команда Sikorsky-Boeing проводить тестування з PSTB, щоб усунути потенційні проблеми на землі, перш ніж переходити до демонстраційних польотів.

Sikorsky-Boeing Defiant вертоліт армія США
Результати на сьогоднішній день дозволяють говорити про величезний потенціал Defiant

З моменту свого першого польоту в березні 2018 року Defiant пропрацював 18 годин, і провів 113 годин випробувань на PSTB. У січні він вперше пролетів понад 100 вузлів.Маклін визнав, що пандемія COVID-19 має невеликий вплив, так як Sikorsky і Boeing уживають заходи для захисту своїх співробітників. Але, здебільшого, програма льотних випробувань продовжує роботу, сказав він.

Читайте також: Точність, що вражає: воїни 93-ї бригади знищили артилерійську позицію ворога (відео)