xcounter
#

Не транспортний, а бойовий автомобіль: Міноборони планує змінити вимоги до ДКР "Сайгак"

3824
Радянський УАЗ має замінити позашляховик із бойовими можливостями
Радянський УАЗ має замінити позашляховик із бойовими можливостями

Через зміни у тактико-технічному завданні держвипробування у рамках ДКР "Сайгак", які мали б стартувати 11 жовтня, перенесені на наступний рік

Легкий автомобіль підвищеної прохідності, який розробляється для потреб ЗСУ в рамках ДКР з шифром "Сайгак", має бути наділений бойовими властивостями. Про це, як повідомляє видання АрміяInform, було оголошено під час чергової наради 13 жовтня за участю представників Міноборони та приватних підприємств-виконавців ДКР "Сайгак".

Як повідомляє тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу розробок і закупівлі автомобільного та бронетанкового озброєння та техніки Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України полковник Микола Євстратенко, наразі фахівці ЦНДІ ОВТ ЗСУ опрацьовують нові доповнення до існуючого ТТЗ у рамках відповідної ДКР.

Читайте також: Заміну УАЗам для ЗСУ знайдуть на цивільному "авторинку": вимоги НАТО до "Сайгака" скасують
Toyota Hilux
На заміну УАЗ КВП "Українська бронетехніка" пропонує адапатовану Toyota Hilux

Як стверджується у повідомлення, зміни до ДКР зумовлені тим, що вимоги ЗСУ до такої машини змінилися з огляду на отриманий під час бойових дій на Донбасі досвід.

Зазначається, що для опрацювання змін до існуючого ТТЗ треба виділити близько трьох місяців для уточнення оперативно-тактичних вимог до машини.

Концепт Inguar від
Концепт Inguar від "КВП "Синергія"

Як запевняє Євстратенко, кардинальних змін у позашляховику не буде, водночас до машин будуть висунуті нові вимоги щодо їхньої спеціалізації.

Проект Cavalier від ВАТ
Проект Cavalier від ВАТ "Укравтобуспром"

Передбачається, що в зміненому ТТЗ буде передбачено декілька варіантів ДКР "Сайгак", основний з яких буде обрано під час наступної наради.

Toyota Hilux
Чехія замінила свої застарілі УАЗики на нові японські автомобілі Toyota Hilux

Стверджується, що новий позашляховик повинен забезпечити виконання завдань незалежно від типу місцевості чи кліматичної зони. Переможець програми буде обрано за результатами держвипробувань, які повинні були стартувати 11 жовтня 2021 року, однак через зміни у ТТЗ відбудуться наступного року.

Читайте також: ​З УАЗів на Hilux: як "Українська бронетехніка" адаптувала машину до вимог Міноборони України (відео)