xcounter
#

Мрії рашистів про "роти німецьких танків" в Україні мають стати реальністю: Шмигаль говорив із Шольцем про Leopard

3053
Танки Leopard 2
Танки Leopard 2

Шмигаль поговорив із Шольцом щодо постачання Україні більше сучасного озброєння

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом наголосив на важливості постачання Україні більше зброї для захисту від російської агресії. Про це йдеться в повідомленні "Урядового порталу".

шмигаль шольц leopard танки
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом

Так, за результатами розмови Шмигаль відзначив, що "у нас є спільне бачення про необхідність нарощувати постачання артилерійських систем та систем протиповітряної оборони".

Читайте також: Іспанії знадобилось 2 місяці, щоб визначитись – Leopard 2 вона Україні таки не дасть

mars II
Німецька ракетна система MARS II

Йдеться про нарощення постачань тих зразків озброєння військової техніки, які вже були відправлені в Україну або ж мають бути поставлені найближчим часом. Це ракетні системи MARS-2 (німецька модернізація системи M270), самохідна артилерійська установка Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000), а також зенітні самохідні установки Gepard та системи ППО IRIS-T, які мають посилити ЗСУ до кінця цієї осені.

IRIS-T
IRIS-T

Крім того, Шмигаль зазначив, що обговорював з Шольцом ймовірність постачання "нової номенклатури, зокрема німецьких танків". Перед своїм візитом до Німеччини Шмигаль вже

відзначав

, що сподівається на постачання Україні таких сучасних танків, як Abrams та Leopard 2. Водночас чи домовився Шмигаль з Шольцом про якісь конкретні кроки – не повідомляється.

танк abrams
Танк Abrams – один з кандидатів на постачання ЗСУ

Але російські пропагандисти, мабуть, "знають" дещо більше про постачання ЗСУ танків Leopard, оскільки вже знайшли аж цілий ротний комплект цих машин, які форсували річку Інгулець.

Читайте також: Чехія передала Україні 240% танків Т-72 з наявних у строю, замість них отримає 15 Leopard 2 від Німеччини