xcounter
#

Міноборони Великої Британії підтвердило - РФ використовує крилаті ракети Х-55 з імітаторами ядерної бойової частини

2593
Х-55
Х-55

РФ обстріляла Україну Х-55 з макетом ядерної частини у середині листопада

Розвідка Великої Британії опублікувало підтвердження, що для ударів по Україні використовуються крилаті ракети Х-55, які призначені для завдання ядерних ударів, в яких замість штатної спеціальної бойової частини встановлений імітатор.

Інформацію про використання Х-55, разом із фотографією масо-габаритного макета, якою була оснащена збита крилата ракета, Defense Express отримав з власних джерел після масованої атаки у середині листопада.

Читайте також: Вся історія епічного бою: американський доброволець пояснив, чому був змушений стріляти з АТ4, коли просив набої

Також у Лондоні повідомили, що найбільш ймовірною причиною використання Х-55 з імітатором було лише збільшення ракет у пуску для забиття канальності зенітних ракетних комплексів. Ця версія також була опрацьована, хоча й вважалась більш ніж нераціональною навіть для РФ. Водночас припущення, що у цій ракеті були встановлені засоби РЕБ чи засоби передачі інформації від засобів радіотехнічної розвідки - не виправдались.

х-55 імітатор
Імітатор ядерного заряда Х-55

Зазначимо, що конструктивно Х-55 та її неядерна версія Х-555 відрізняються одна від одної. Через значно більший розмір та вагу осколково-фугасної бойової частини у Х-555 змінений розмір паливних баків. Таким чином можливості для встановлення осколково-фугасної боєголовки у Х-55 немає. Для цього потрібно переробляти ракету шляхом конверсії, а також встановлювати точніші засоби наведення через те, що параметри відхилення вже не компенсуються гарантованим радіусом ураження ядерного заряду.

Читайте також: Чому в історії про Китай і польські МіГ-29, які вже могли б бити рашистів, не варто ігнорувати важливу деталь