xcounter
#

Вся історія епічного бою: американський доброволець пояснив, чому був змушений стріляти з АТ4, коли просив набої

25315
Скріншот з відео від Nucking_futs_yuri
Скріншот з відео від Nucking_futs_yuri

ЗСУ справді можуть йти на HMMWV​ з 12,7-мм кулеметом проти БМП ​з 30-мм автоматичною гарматою

Один з бійців Сил оборони України, американець Юрій, який у міру можливостей викладає відео з передової, на початку вересня виклав вкрай цікавий ролик в якому ЗСУ атакували позиції рашистів.

При цьому робили це за класикою наступу легкими силами з поєднанням фактору несподіваності, маневру та щільності вогню. Але відомим це відео зробила ситуація, коли у бійця закінчились патрони до кулемета M2, а на заклик "Ammo!!!" він два рази отримав гранатомет AT4.

Читайте також: Рашисти знову наскладали міни в одну купу і отримали потужний вибух від українського БПЛА (відео)

Нещодавно боєць детально розказав, що саме трапилось у цьому епізоді, й чому йому давали гранатомет, а не боєприпаси. Бо, пояснювальна текстова частина до відео мало кого зацікавила, а при його поширенні іншими пабліками - просто зникла.

Зокрема задачею підрозділу був не штурм позицій армії РФ, а саме наліт у класичному розумінні цього виду бою. Тобто задачі закріпитися на рубежі не було, цим займаються інші підрозділи. Перед місією передувала розвідка, коли всі позиції рашистів були зняті за допомогою БПЛА, зафіксована бронетехніка, бійці з протитанковими гранатометами та інші деталі. Й поставленою задачею було знищення саме бронетехніки противника - БМП та БТР.

І той факт, що ЗСУ дійсно можуть атакувати за допомогою HMMWV з 12,7-мм кулеметом БМП з 30-мм автоматичною гарматою - вже багато про що говорить. Й тому головна ставка була зроблена саме на раптовість такого удару "з першими променями сонця", якому передувало тренування з гранатометами AT-4.

at4 HMMWV
Постріл AT4 з HMMWV

Значення детальної розвідки також очевидно, одразу з виходом на рубіж був відкритий вогонь на придушення по будинку в якому знаходились ворожі гранатометники. Але по прибутті на місце виявилось, що ворог вже перекинув бронетехніку.

Й коли Юрій кричав "Ammo!!!" заряджаючий видавав йому саме те, що до цього відпрацьовувалось цілий день - гранатомет AT-4. Тим паче, що заряджаючий не знав та не міг бачити, що бронетехніки немає. Паралельно все це відбувалось під обстрілами. Тобто часу на те, щоб залізти у HMMWV та сказати: "хлопці, знаєте, тут така ситуація... ми розраховували на те, що тут будуть БМП й взяли з собою гранатомети, але, як виявилось, на жаль, тут лише піхота, тому мені знадобляться набої 12,7 для кулемета" - якось не було.

M2 HMMWV
Момент ураження російського гранатометника

Паралельно Юрій розповів,

чому б не встановити додатковий боєзапас поряд з кулеметом. Насправді спроба його встановити призвела до того, що один короб просто вильотів, коли HMMWV

заїхав в яму, а інший впав на голову заряджаючому, якого врятував шолом. Водночас спеціальні кріплення на турелі поки не наварили.

Також він зазначив, що всі хто очікував побачити на подібних відео щось на кшталт бойовика чи комп'ютерної гри - можуть бути розчаровані. Бо у житті ворог не вибігає чітко дозованими партіями на кулемет, а навпаки намагається сховатися від вогню. Також ситуація відмінна від ідеалізованої, коли погано працюючий кулемет чи турель можна просто обміняти на новіші.

Читайте також: Ще один Т-90М "Прорыв" армії РФ розірвався на дві частини прямо на марші (відео)
ТЕГИ Війна