xcounter
#

​Кремль у "ДНР та ЛНР" поширює чутки про евакуацію та демонструє готовність до агресії

Армія РФ концентрує значні сили поблизу України
Армія РФ концентрує значні сили поблизу України
1850

Російська Федерація нарощує агресивність дій проти України

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Російська Федерація намагається всіма засобами загострити ситуацію на окупованих територіях та поблизу кордонів з Україною.

Зокрема мова йде про спеціальне поширення відеоматеріалів про рух російських ешелонів з військовою технікою у бік кордонів з Україною, демонстраційні прольоти російських бойових гелікоптерів та літаків, та їх готовності до негайного застосування.

Читайте також: Захід та США мають збити мілітарний угар Кремля: рекомендації з Америки для захисту України
Армійська авіація РФ
Останні тижні спостерігається значене підвищення активності авіації РФ

Також Кремль умисно дестабілізує мирне населення: на окупованих територіях Донецької та Луганської області російські окупаційні адміністрації наполегливо "рекомендують" місцевим жителям "тримати всі документи при собі на випадок стрімкого загострення ситуації з вини України". А також поширюються чутки про " планування евакуації літніх осіб, жінок та неповнолітніх дітей на територію Ростовської області".

"У такий спосіб Росія спеціально провокувала загострення регіональної обстановки з метою визначення реакції України та її партнерів для оцінки готовності спільно протистояти російській збройній агресії", - йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

армія РФ
Армія РФ зараз проводить масштабні "контрольні перевірки" військ

Також зазначимо, що раніше представник цього відомства Вадим Скібіцький повідомив, що "контрольна перевірка" військ, яку зараз проводить армія РФ є нетиповою.

"Зазвичай такі масштабні заходи відбуваються восени, коли проводяться стратегічні навчання та різного роду підсумкові командно-штабні навчання. Згідно з вітчизняними стратегічними керівними документами нарощування угруповань військ поблизу наших кордонів оцінюється як загроза національній безпеці України", - заявили у ГУР МО.

ВДВ РФ
"Контрольну перевірку" 9 квітня розпочали десантні підрозділи армії РФ

Також 9 квітня стало відомо, що Міноборони РФ окрім "контрольної перевірки" всіх підрозділів Південного військового округу, почав аналогічні "навчання" всі підрозділи десантних військ, до яких залучено 30 тисяч військових.

Загалом навколо кордонів армія РФ вже наростила вдвічі кількість батальйонних тактичних груп. А у Воронезькій області помічені ОТРК "Искандер" з крилатими ракетами.

Читайте також: Олександр Миронюк: в 2021 році на озброєння для ЗСУ виділять не менше 20% оборонного бюджету