xcounter
#

Олександр Миронюк: в 2021 році на озброєння для ЗСУ виділять не менше 20% оборонного бюджету

1969
Мова про суму в 22,7 мільярдів гривень
Мова про суму в 22,7 мільярдів гривень

Такий розподіл відповідатиме колективним вимогам, прийнятим для членів НАТО

На поставку озброєнь для Збройних Сил України у 2021 році буде виділено не менше 20% оборонного бюджету, або ж 22,7 мільярди гривень.

Такий розподіл оборонних видатків відповідає колективним вимогам, прийнятим в країнах-членах НАТО. Про це зазначив заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк, пише видання АрміяInform.

Читайте також: Розвідувальний корабель "Сімферополь" успішно відстрілявся на черговому етапі держвипробувань (відео)
Батарея гарматам 2А36 "Гіацинт-Б" із складу 26-ої артилерійської бригади, котра готується до участі в навчаннях НАТО Dynamic Front

Нагадаємо, 31 березня цього року Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 132/2021. Цей документ ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року "Про основні показники державного оборонного замовлення на 2021 рік та 2022, 2023 роки".

Відповідно документу, уряд також має забезпечити повне фінансування ДОЗу на поточний рік. Видатки на пріоритетні програми, зокрема по ракетній зброї, мають фінансуватись повною мірою та виключно за рахунок загального фонду держбюджету.

За наявними даними, перші комплекси "Нептун" мають надійти на бойове чергування в 2022 році, їх поставка коштуватиме 720 мільйонів гривень

Кабінет Міністрів також має знайти запобіжники проти "необґрунтованого перегляду основних показників державного оборонного замовлення впродовж поточного року".

В свою чергу, на позачерговому засіданні 2 квітня цього року Кабінет Міністрів України схвалив основні показники Державного оборонного замовленні на 2021-2023 роки.

За ці три місяці Збройні Сили України отримали від Київського, Харківського і Львівського бронетанкових заводів 33 танки Т-64 і Т-72. При цьому замовлення на такі машини виконувались "за умов недостатнього фінансування".

Серед пріоритетних проектів ДОЗу на наступні три роки – розвиток програм ракетного озброєння, котрі фінансуватимуться із загального фонду держбюджету, наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Інша важлива оборонна програма, що також виконуватиметься в наступні три роки - поставка трьох літаків Ан-178 для Збройних Сил України
Читайте також: "Укроборонпром" замінив керівництво ХБТЗ: чи вплине це на поставки для ЗСУ