xcounter
#

Ракети і танки: Кабмін схвалив основні показники Держоборонзамовлення на 2021-2023 роки

7399
Основний пріоритет – програми ракетного озброєння, що фінансуватимуться із загального фонду дербюджету
Основний пріоритет – програми ракетного озброєння, що фінансуватимуться із загального фонду дербюджету

Державне оборонне замовлення в 2021 році виконуватиметься уже відповідно закону "Про оборонні закупівлі"

Кабінет Міністрів України на своєму позачерговому засіданні в п’ятницю, 2 квітня цього року, схвалив основні показники Державного оборонного замовленні на 2021-2023 роки.

Це відбулось на виконання Рішення РНБО України "Про основні показники державного оборонного замовлення (ДОЗ) на 2021 рік та 2022, 2023 роки" від 30 березня 2021 року №132/2021, повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Читайте також: В Росії вже почали шукати захист від українського ОТРК "Сапсан"
Церемонія передачі Військово-морським силам України першого дослідного зразка комплексу "Нептун"

"Показники ДОЗ доопрацьовані з урахуванням результатів обговорення під час нещодавнього засідання РНБО. Зокрема, передбачено фінансування ДОЗ на 2021 рік у повному обсязі, не допускаючи зменшення відповідних видатків державного бюджету", – зазначив Віце-прем'єр-міністр України.

За його словами, серед пріоритетних проєктів Держоборонзамовлення на наступні три роки – розвиток програм ракетного озброєння, що фінансуватимуться із загального фонду держбюджету.

Очільник Мінстратегпрому Олег Уруський під час візиту в січні 2021 року на КБ "Південне", котре зокрема займається програмою ОТРК "Сапсан"

Також очільник Мінстратегпрому наголосив, що у поточному році Державне оборонне замовлення буде виконуватися вже в умовах набуття чинності новим Законом України "Про оборонні закупівлі".

Ця новина співпала у часі з іншою: Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ), що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", передало Збройним Силам України три відремонтовані танки Т-72.

Ці передані Т-72 отримали поліпшені бойові й технічні характеристики

Зазначається, що ці машини пройшли капітальний ремонт з доробками у рамках державного оборонного замовлення. Роботи були виконані з випередженням графіка, однак за обмеженого фінансування.

Зокрема, ходові якості Т-72 покращили завдяки встановленню більш потужного двигуна у 840 кінських сил і гусениць від танка Т-80. Командну керованість удосконалили комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутникової навігаційної системи. Крім того, прилади нічного бачення машин оснастили сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління.

Доля іншого перспективного замовлення - поставка для Збройних Сил України літаків Ан-74 та Ан-140 виробництва ХДАВП - наразі лишається невідомою
Читайте також: ЛДАРЗ передав ЗСУ черговий відновлений МіГ-29УБ: можливо останній на довгий період (відео)