xcounter
#

​Армія РФ підняла на "навчання" всі підрозділи десантних військ: залучено 30 тисяч військових

У РФ почались масштабні навчання ВДВ
У РФ почались масштабні навчання ВДВ
1543

Міноборони РФ оголосило про початок "контрольної перевірки" повітряно-десантних військ

Повітряно-десантні війська Російської Федерації розпочали масштабні навчання, в яких беруть участь 30 тисяч бійців. Зазначимо, що загальна оціночна чисельність підрозділів російських повітряно-десантних військ, за даними на 2015 рік, складала 45 тисяч.

"Після отримання відповідних сигналів військовослужбовці відпрацюють вихід техніки з парків бойових машин, вчинення маршів на аеродроми навантаження і полігони", - повідомляє міністерство оборони РФ.

Читайте також: Захід та США мають збити мілітарний угар Кремля: рекомендації з Америки для захисту України
ВДВ РФ
ВДВ у РФ відносять до сил швидкого реагування

У заяві також підкреслено, що цей вихід високомобільних підрозділів на практичні навчання відбувається відповідно до плану проведення "контрольних перевірок за зимовий період навчання".

"Всього в контрольній перевірці, яка проходить період з 6 по 30 квітня поточного року … задіяно понад 30 тис. гвардійців-десантників", - додали у російському військовому відомстві.

вдв РФ
Головна ставка у ВДВ робиться на максимальну мобільність

Водночас підрозділи ВДВ у російській армії є так званим "першим ешелоном" та входять до складу так званих військ швидкого реагування. Серед стандартизованих завдань, які на постійній основі відпрацьовують ці підрозділи є захоплення стратегічних об’єктів у тилу.

Наприклад, на навчаннях влітку 2020 року у Рязанській області проходили навчання зі здійснення парашутного десантування з технікою на аеродром противника, його захоплення та утримання до підходу основних сил.

Схожий сценарій із захопленням аеродрому був 6-9 квітня відпрацювало Ульяновське гвардійське з’єднання, а тиждень до того - Псковське гвардійське з’єднання.

ВДВ РФ
ВДВ РФ часто діють у ролі "миротворців"

Також у рамках так званої "контрольної перевірки" всіх підрозділів південного військового округ міноборони РФ стягнула до кордону України значні сили, фактично подвоївши кількість батальйонних тактичних груп на кордоні.

Водночас головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що "не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України". Окрім того, йде активна робота пропаганди Кремля, яка працює над створенням фейків, які можуть виправдати вторгнення.

Читайте також: Готуються до атаки РФ з Криму: Командування Сухопутних військ оголосило збори територіальної оборони