xcounter
#

​На кордоні з Україною Кремль розгортає ОТРК "Искандер" з крилатими ракетами

Пуск крилатої ракети з ОТРК "Искандер"
Пуск крилатої ракети з ОТРК "Искандер"
1902

ОТРК "Искандер" армії РФ помічені у Воронезькій області

У ході масштабного переміщення російських військ до кордону з Україною армія РФ розмістила у Воронезькій області оперативно-тактичні комплекси "Искандер".

З огляду на аналіз збору відкритих даних аналітика спеціалізованого видання Janes Томаса Булока, вони належать до 119-ої артилерійської бригади армії РФ, яка має постійну дислокацію у Свердловській області за 1,6 тисячі км від Воронежу.

Читайте також: Захід та США мають збити мілітарний угар Кремля: рекомендації з Америки для захисту України

Загалом було помічено висування комплексів з місця постійної дислокації 25 березня.

Потім ці ж машини були помічені вже біля Воронежу у його пригороді Нова Усмань.

З боку Defense Express зазначимо, що 119-а артилерійська бригада армії РФ офіційно озброєна ОТРК "Искандер-М". Цей комплекс може бути оснащений балістичною ракетою, яка має дальність до 500 км, або крилатою ракетою з дальністю польоту до, оціночно, 1,5-2,5 тисячі км.

На опублікованих фото з висуванням комплексів видно машину з бортовим номером 111 у характерному зимовому камуфляжі. Світлину з цією машиною, проте без спеціальних металевих дуг, які слугують для маскування обрису машини під тентом під час транспортування на залізничних платформах, Міноборони РФ опублікувало 7 лютого цього року. На ній видно, що у машину завантажується крилата ракета.

Таким чином можливо зробити доволі об'єктивний висновок, що до кордону з Україною перекинуто "Искандер" саме у такий далекобійній версії. Водночас основний, якщо не єдиний, російський полігон на якому проводяться стрільби таких далекобійних ракет - "Капустин Яр".

Зазначимо, що ці комплекси прибули до кордону України у рамках масштабного переміщення сил армії РФ Центрального військового округу, в якому також помічені підрозділи 120-ої артилерійської бригади, 74-ої та 35-ої мотопіхотної бригади, а також 6-го танкового полку.

Зараз вони концентруються на полігоні "Погоново", на південь від Воронежу, де спостерігається значне скупчення техніки, включно з РСВЗ "Ураган", ТОС-1А "Солнцепек", САУ "Мста", танками та БМП.

Також на ньому розгорнуто польовий шпиталь, а також комплекси дальнього зв’язку Р-260Т "Редут-2УС", який належить до систем зв’язку рівня командування армією, а не бригадою.

Водночас стало відомо, що армія РФ підняла на "навчання" всі підрозділи десантних військ, до яких залучено 30 тисяч військових. А у рамках "контрольної перевірки" всіх підрозділів Південного військового округу Кремль фактично подвоїв кількість батальйонних тактичних груп на кордоні з Україною.

Читайте також: Україна підготувала до відправки в США екіпаж для п’ятого катера Island