xcounter
#

Україна підготувала до відправки в США екіпаж для п’ятого катера Island

1131
Зараз наш флот має два катери такого типу, ще два - має бути передано в найближчий час
Зараз наш флот має два катери такого типу, ще два - має бути передано в найближчий час

Курс підготовки включав як і мовну практику, так і підготовку на уже наявних катерах типу Island в складі ВМС України. Відправка для навчання в американському Балтіморі має відбутись в найближчий час.

Військово-Морські Сили України завершили останній етап підготовки п’ятого екіпажу патрульних катерів типу Island перед відрядженням для подальшого навчання в Сполучених Штатах Америки.

Навчання відбувалось в Одесі на базі Військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного, пише видання АрміяInform.

Читайте також: РФ в окупованому Криму повернула в стрій 39-річний фрегат: чи створює це загрозу для України
Так відбувалась підготовка наших моряків в аудиторіях Військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного

Курс підготовки зокрема передбачав чотиримісячну практику, що відбувалась за участі викладачів ліцею та представників Британської ради.

В рамках цієї практики слухачі опановували розмовну англійську мову, та військово-морську термінологію. Наприкінці кожного тижня проводилось тестування, як слухачі засвоїли отриманий матеріал.

В Сполучених Штатах Америки наші моряки будуть проходити підготовку уже безпосередньо на тих катерах, що заплановані до передачі ВМС України

Перед курсом повної практики наші моряки пройшли практичну підготовку на катерах типу Island, і також - в Навчальному центрі ВМС, де зокрема відбувались тренування по веденню бойових дій та боротьбі за живучість.

Військові моряки вже пройшли військово-лікарську комісію на придатність до служби на кораблях і виїзду за кордон. Тож зовсім скоро вони вирушають для проведення подальшого навчання до Балтимора в США, наголошує АрміяInform.

В найближчий час Україна має отримати два катери типу Island, котрі уже мають назву "Фастів" та "Суми"
Читайте також: РФ відклала повернення у стрій атомного крейсера "Адмирал Нахимов": океанський флот лягає під сукно