xcounter
#

Кремль має призвати 330 тисяч новобранців за п'ять місяців: Сирський озвучив поточні сили та плани РФ

4143
Кремль має призвати 330 тисяч новобранців за п'ять місяців: Сирський озвучив поточні сили та плани РФ

Кремль за пів року планує збільшити своє угрупування ще на 170 тисяч осіб

РФ продовжує збільшувати чисельність свого угрупування і тепер загальна кількість ворожих сил оцінена у 520 тисяч. Це є продовження тенденції планомірного збільшення ворожих сил, бо на початок року у ГУР повідомили, що ворожі війська налічують 462 тисячі осіб (без урахування флоту, авіації) та ще 35 тисяч окупаційних військ у тилу.

Станом на початок квітня у ГУР заявили про те, що сухопутний компонент ворога на наших територіях нараховує близько 474 тисяч військових, а на початку травня кількість безпосередньо залучених до війни була оцінена розвідниками у 514 тисяч.

Читайте також: Яким має бути винищувач шостого покоління, щоб змінити війну у повітрі

мобілізація Рф

Більше того, Кремль планує збільшити кількість угрупування до кінця року до 690 тисяч осіб. Тобто приріст ворожого угрупування має становити 170 тисяч осіб за пів року. Про це повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський в інтерв'ю The Guardian.

Водночас з боку Defense Express зазначимо, що це не значить, що за вже п'ять місяців до кінця 2024 року ворог має призвати 170 тисяч. Справа в тому, що щоденні ворожі втрати оцінені Генштабом ЗСУ у близько 1000 осіб. Тому, якщо рахувати від сьогодні, орієнтовні втрати ворога до кінця року цілком можуть становити понад 160 тисяч осіб.

Тобто для збільшення свого війська до 690 тисяч Кремль має плани на 330 тисяч новобранців за п'ять місяців, або забривати по 66 тисяч на місяць, чи по 2 тисячі на добу. Ці цифри корелюються з озвученою Президентом України Володимиром Зеленським у квітні інформацією щодо планів ворога забрити до війська 300 тисяч та виходом на позначки до 0,7 млн осіб.

мобілізація Рф

Також Олександр Сирський в інтерв'ю озвучив цифри й по озброєнню та військовій техніці ворога. За його словами зараз у ворога є 3500 танків та 8900 інших бронемашин (з боку Defense Express зазначимо, що в оригінальні було "бронетранспортери", але вочевидь мова йде про всі БТРи, БМП, МТ-ЛБ, БМД тощо). Були оголошено і те, що артилерії у ворога стало втричі більше у порівнянні із 2022 роком, але без уточнення попередніх та поточних цифр.

Читайте також: Чи можливо повноцінно озброїти Як-52, щоб збивати російські дрони не з рушниці як у Першу світову