xcounter
#

Темп збільшення ворожого війська досяг 40 тисяч на місяць навіть попри втрати

11031
Поповнення армії РФ йде величезними темпами
Поповнення армії РФ йде величезними темпами

Враховуючи дані ГУР МОУ та відомі втрати ворога, у РФ з початку року набрали у військо близько 140 тисяч осіб

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України оновили дані щодо кількості сухопутної компоненти військ РФ, які безпосередньо залучені у війні - 514 тисяч.

Саме такі цифри озвучив заступник начальника ГУР МОУ Вадим Скібіцький в інтерв'ю Economist, додавши, що вороже угрупування на північ від Харкова складає 35 тисяч осіб з планом розширення до 50-70 тисяч. Окрім того, у планах ворога створити резерв у 15-20 тисяч, який буде розміщуватись у далекому тилу та може бути залучений на необхідному напряму.

Читайте також: Як Корпус морської піхоти США планує посилити ППО: і чому це цікавий приклад

З боку Defense Express зазначимо, що ключовим у цьому можливо вважати якраз темпи збільшення кількості окупантів. Бо майже рівно місяць тому Вадим Скібіцький озвучив кількість сухопутної компоненти ворога у 474 тисячі. Тобто за місяць приріст склав 40 тисяч.

мобілізація Рф

А якщо брати старіші дані, то на кінець 2023 року мова йшла про 450-460 тисяч. Тобто за перші п'ять місяців 2024 року загальна кількість російської сухопутної компоненти, яка безпосередньо залучена до війни, збільшилась на 54-64 тисячі осіб.

Водночас, відповідно до зведень Генштабу ЗСУ, за квітень втрати у живій силі ворога становили близько 27 тисяч осіб, а з початку року близько 84 тисячі. Якщо враховувати ці цифри, то тоді кількість призваних до російського війська з початку року по початок травня становить близько 140 тисяч , які не лише повністю компенсували втрати, а й збільшили вороже угрупування.

Зазначимо, що попри дійсно великі цифри вони цілком корелюються із заявами з самої РФ. Зокрема у лютому 2024 року завдяки вихвалянням Дмітрія Медведева, який офіційно значиться заступником голови ради безпеки РФ, стало відомо, що темп призову у РФ на початку року склав 1060 новобранців на добу. Хоча ще восени повідомлялись цифри, які говорили про темп 1725 осіб на добу.

мобілізація Рф

Більше того, такі цифри досягаються без проведення так званих "часткових мобілізацій", примусовий апарат якої залишається ще однією можливістю ворога значно прискорити темпи набору до війська. І хоча вважалось, що його використання ускладнено внутрішньополітичними ризиками для Кремля, з таким темпом формально добровільного набору навряд у Москви дійсно є у ньому потреба.

Також зазначимо, що якщо у 2022 та частково у 2023 році помилково вважалось, що формування нових підрозділів може бути тісно зав'язано на можливості російського військово-промислового комплексу виробляти необхідну кількість озброєння. То тепер тепер очевидно, що в умовах браку штатної бронетехніки ворог продовжує штурмувати навіть на "гольф-карах" й попри втрати, за рахунок критичної переваги в артилерії та можливості фактично безлімітного застосування плануючих бомб з комплектом УМПК, просувається.

Читайте також: Рашисти вперше засвітили БМП-3 із динамічним захистом, в хід могла піти розробка з 2010-х років