xcounter
#

Рашисти вперше засвітили БМП-3 із динамічним захистом, в хід могла піти розробка з 2010-х років

13841
Рашистська БМП-3 із комплексом динамічного захисту від концерну "Калашников", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Рашистська БМП-3 із комплексом динамічного захисту від концерну "Калашников", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Що це може дати росіянам, і про яку масовість може йти мова

Російські окупанти в одному із своїх відео засвітили факт наявності у себе як мінімум однієї бойової машини піхоти БМП-3, оснащеної блоками динамічного захисту. Час та місце дії, ймовірний напрямок фронту – неясні, і до цього моменту фактична поява на полі бою рашистських БМП-3 із динамічним захистом наразі не фіксувалась.

Втім, тут цікавим є сам факт того, що у росіян таки з’явились такі бронемашини із динамічним захистом на тлі того, що попередні спроби покращити захист БМП-3 для окупантів завершились м’яко кажучи невдало

Читайте також: Бундесвер отримав першу БМП Boxer за парадоксальним контрактом з Австралією
Рашистська БМП-3 із динамічним захистом, квітень 2024 року, стоп-кадр відео із соцмереж

Можемо пригадати, що у вересні 2022 року російський концерн "Калашников" заявив про роботу над комплектом динамічного захисту для БМП-3. Заявлена вага комплекту складала 4,4 тони, функціонал – захист башти та корпусу в проекції спереду від протитанкових гранатометів та ПТРК радянського виробництва, куль калібру 14,5 мм та пострілів до автоматичних гармат калібру 23 мм і 30 мм.

Але схоже, що в даному випадку мова була про використання напрацювань, створених ще на початку 2010-хх років, в рамках ОКР "Каркас-2", один із варіантів якої якраз передбачав установку комплекту динамічного захисту 4С24, створеного спеціально для легкоброньованих машин. І схоже, що саме цей 4С24 ми й бачимо на БМП-3 із кадрів вище.

Динамічний захист 4С24 для БМП-3

На цьому цілком логічно припустити, що на кадрах вище міг фігурувати дослідний екземпляр БМП-3 із динамічним захистом, та й на цьому закрити тему. Але є одне "але"

В одній із своїх публікацій зразка травня 2023 року по виробництву рашистських БМП-3 ми згадували зокрема, що росіяни демонстрували кадри виробництва цих бронемашин, і там було видно, що на башти наварено додаткові елементи на рознесену броню. При цьому окрему увагу привернуло також і уточнення від рашистського профільного видання "Новости ВПК" про те, що надалі випуск БМП-3 в РФ планується саме із динамічним захистом.

Виробництво БМП-3

Тому тут доведеться враховувати ймовірність, що БМП-3 з динамічним захистом можуть стати більш масовими на полі бою, і вражати такі машини буде дещо складніше.

Раніше Defense Express писав про те, що рашисти почали використовувати БМП-3 як "штурмові гармати", і чим це було показово.

Читайте також: Китай міг "скопіювати" німецький дизель MTU 396 для субмарини Hangor II ВМС Пакистану