xcounter
#

Корвети і безпілотники: що передбачають прямі угоди Міноборони України та турецьких компаній

3033
Корвети і безпілотники: що передбачають прямі угоди Міноборони України та турецьких компаній

Збройні Сили України вперше отримають техніку за прямими зовнішньоекономічними договорами

Сьогодні, 14 грудня, Міністр оборони України Андрій Таран підписав угоди з турецькими компаніями, котрі передбачають про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних Сил України.

Така подія відбулась у рамках візиту турецької делегації на чолі з Президентом Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїлом Деміром.

Читайте також: Ільхам Алієв: Bayraktar TB2 зіграв виключну роль для перемоги Азербайджану у війні за Карабах

Про це сповіщає прес-служба Міністерства оборони України.

Міністр оборони Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір

Як наголосив Міністр оборони України Андрій Таран , мова в першу чергу про проекти, що мають радикально посилити бойові спроможності Військово-Морських Сил Збройних Сил України задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні.

«Сторони обговорили хід виконання домовленостей у рамках міжурядової угоди та констатували, що співпраця України та Туреччини у оборонній сфері має стратегічний характер», - доповнюють у прес-службі Міноборони.

Там також нагадують, що у жовтні 2020 року Міністр оборони України Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, підписали Меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати та імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів.

Тоді ж Міністр оборони України Андрій Таран та Міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали Рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки.

Нагадаємо, 26 листопада Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак розповів, що Міністерство оборони України, враховуючи досвід війни в Нагорному Карабаху, планує замовити додаткову партію комплексів Bayraktar TB2.

Нові Bayraktar TB2 Міноборони планує направити на захист морського узбережжя Чорного та Азовського морів

Також, як заявляв Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський під час прес-конференції 23 жовтня, Туреччина готова вкласти кошти та самостійно побудувати новітнє підприємство для виробництва в Україні безпілотників, зокрема ударних дронів Bayraktar TB2.

В середині листопада також стало відомо, що Україна може замовити в Туреччині корвети типу Ada.

Інфографіка з ТТХ турецького корвета проекту Ada
Читайте також: Як Туреччина з допомогою України створює зброю майбутнього