xcounter
#

​Збройні Сили України скоро отримають п’ять модернізованих Bayraktar TB2

Bayraktar TB2 від Baykar Makina
Bayraktar TB2 від Baykar Makina
2521

Закупівля турецьких ударних дронів відбудеться у 2021 році

Міністерство оборони України у наступному році закупить п’ять ударно-розвідувальних дронів Bayraktar TB2 від Baykar Makina. При цьому мова йде про модернізовані версії цих дронів.

Про рішення закупити додаткові Bayraktar TB2 повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак під час навчань на полігоні "Широкий лан", в яких планується застосувати ці дрони для розвідки, наведення та самостійного "полювання".

Читайте також: ​Міноборони зробило і робить все можливе для виходу ХКБМ з кризи - Олександр Миронюк

"Уже ухвалено рішення та сплановано, що наступного року для потреб Збройних Сил України ми закупимо п’ять нових Bayraktar. У них дещо інші тактико-технічні характеристики, зокрема висота й дальність застосування", - цитує слова Руслана Хомчака інформагентство Міноборони АрміяInform.

Водночас на цей час не уточнено, чи мова йде про п’ять комплексів, які складаються з 2-3 дронів та станції управління, тобто мова йде про 10-15 дронів, або лише про п’ять літальних апаратів з 2-3 станціями управління.

Bayraktar TB2
У комплексі Bayraktar TB2 на одну станцію управління приходиться 2-3 дрони

Додамо, що раніше Defense Express з власних джерел стало відомо, про плани Міноборони закупити партію Bayraktar TB2 та декількох станцій управління, включно із певною станцій управління з метою створення єдиного поля керування дронами.

Нові Bayraktar TB2 планують направити на захист морського узбережжя Чорного та Азовського морів.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 може протягом 24 годин знаходитись у повітрі

Водночас Руслан Хомчак повідомив про те, що будуть закуплені Bayraktar TB2, які мають іншу висоту польоту та дальність застосування. У цьому випадку мова може йти або про модернізовані Bayraktar TB2 із дальністю керування на відстані до 300 км.

Або про дрони, які оснащені системою супутникового зв’язку, яка взагалі знімає поняття "дальність керування".

Bayraktar TB2
Два Bayraktar TB2 з супутниковою системою зв'язку зліва, ще один - останній у правому ряду

Фото нових Bayraktar TB2 зі зміненою конструкцією корпусу, яка дуже схожа на компонування антени SATCOM, вже публікував Defense Express.

Читайте також: ЄС почне виробляти свої розвідувально-ударні дрони лише в 2028 році