xcounter
#

Дальність без обмежень: з’явилося фото модернізованого Bayraktar TB2

9551
Дальність без обмежень: з’явилося фото модернізованого Bayraktar TB2

У мережі з’явилося фото зі зміненою формою фюзеляжу турецького безпілотника Bayraktar TB2

Сьогодні, 10 листопада, в офіційному акаунті у Twitter компанії Baykar з’явилося повідомлення з привітанням Азербайджану з перемогою та двома фото турецьких безпілотників Bayraktar TB2, які брали активну участь у бойових діях під час війни в Нагірному Карабасі.

Читайте також: Baykar замінить австрійські двигуни на Bayraktar TB2 на турецькі, а співпраця з Україною по двигунам для Akinci продовжується (ексклюзив DE)

Цікаво, що на одному з фото на безпілотнику турецького виробництва можна побачити новий дизайн фюзеляжу. Змінена конструкція корпусу Bayraktar TB2 дуже схожа на компонування антени SATCOM, що призначена для супутникового зв’язку в БПЛА.

Bayraktar TB2
Нова форма фюзеляжу Bayraktar TB2

Таким чином, безпілотник отримає можливість управління за допомогою супутникового зв’язку, що, своєю чергою, зніме обмеження на дальність польоту безпілотника, яка з останнім оновленням зросла до 300 км.

Крім того, у жовтні цього року турецька інформаційна агенція "Анадолу" повідомляла, що з липня 2020 року турецька компанія CTech розпочала постачати термінали SATCOM On-The-Move (SOTM) для безпілотних літальних апаратів.

Безпілотник
Розташування антени в безпілотнику

Згідно з інформацією агенції, у липні компанія поставила 15 терміналів SOTM, які будуть забезпечувати супутниковим зв’язком турецькі безпілотники, такі як Bayraktar TB2 і Vestel Karayel.

Таким чином, турецький безпілотник має отримати ще одне важливе оновлення. Як раніше повідомляв Defense Express, безпілотник BayraktarTB2 отримав нову оптико-електронну систему CATS турецького виробництва і вже здійснив перший постріл з її використанням.

Читайте також: Bayraktar TB2 у Нагірному Карабасі: заявлено про знищення майже 1000 цілей на 1,9 млрд доларів