xcounter
#

Bayraktar TB2 у Нагірному Карабасі: заявлено про знищення майже 1000 цілей на 1,9 млрд доларів

Війна за Нагірний Карабах триває з 27 вересня
Війна за Нагірний Карабах триває з 27 вересня
14528

Турецький Bayraktar TB2 продовжує залишатися головною ударною силою армії Азербайджану

За час війни за Нагірних Карабах, яка триває вже 43 дні, ударно-розвідувальний БПЛА Bayraktar TB2 знищив 976 цілей. Детальну статистику застосування турецького дрона підвів ресурс Clash Report.

Мова йде про 187 одиниць бронетехніки, 257 одиниць артилерійського озброєння, 57 засобів протиповітряної оборони, зв’язку та РЕБ, 386 одиниць автотранспорту та 89 вогневих точок, складів та інших об’єктів військової інфраструктури. Загальна вартість знищених об’єктів оцінюється у 1,9 млрд доларів США.

Читайте також: Нові "очі" Bayraktar-TB2: турецький безпілотник "відстрілявся" з використанням нової оптико-електронної системи
Bayraktar TB2 Нагірний Карабах

Додамо, що армія Азербайджану почала активно використовувати Bayraktar TB2 не тільки для знищення бронетехніки та озброєння противника, але і для ударів по живій силі.

Також заявлено про спільне використання штурмовиків Су-25 та БПЛА, де дрони виконують завдання з розвідки та, скоріш за все, підсвітки цілей.

Своєю чергою, за весь час конфлікту достовірно підтверджено втрату лише двох Bayraktar TB2 армії Азербайджану, один з яких був втрачений 19 жовтня, а другий - 8 листопада. Проте вірменська сторона заявляє про знищення 262 БПЛА різних типів, включно з "десятком" турецьких дронів.

Водночас ситуація на фронті Нагірного Карабаху за останні дні змістилась до заволодіння містом Шуша (Шуши). Контроль за цим містом у центрі регіону відкриває можливість наступу на "столицю" невизнаної республіки - Степанакерт (Ханкенді), яка знаходиться у долині нижче на відстані всього 5 км.

Станом на ранок 9 листопада обидві сторони конфлікту заявили про контроль над Шуша. Тим часом зі Степанакерта почалась активна евакуація цивільного населення, повідомляється про тисячі біженців, які прямують до Вірменії.

Також бої йдуть у районах населених пунктів Мартуні (Ходжавенд), Мартакерт (Агдере), Тахавард, а також Агдам (Акна).

Нагірний карабах бої мапа
Зони активних бойових дій (за різними джерелами) станом на ранок 9 листопада
Читайте також: ​Замкнути високоточний контур КБ "Луч": як "Сокіл-300" очолить бойову тріаду "Нептуна" та "Вільхи" (відео)