xcounter
#

​Міноборони зробило і робить все можливе для виходу ХКБМ з кризи - Олександр Миронюк

ХКБМ допоможуть вийти з кризи
ХКБМ допоможуть вийти з кризи
3140

ХКБМ зараз переживає не кращі часи, але може розраховувати на допомогу Міноборони

Скрутне становище, в якому опинилось "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова", що входить до складу ДК "Укроборонпром" має бути подолане найближчим часом. Міністерство оборони України буде максимально підтримувати підприємство, заявив в коментарі Defense Express заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

"У питанні посилення Збройних Сил та всієї обороноздатності України - ХКБМ відіграє одну з провідних ролей. Тому Міноборони зробило і робить все можливе для виходу підприємства з того становища, в якому воно знаходиться зараз. Попри те, що свого часу ХКБМ прострочило виконання деяких замовлень, ми постійно йшли та будемо йти на зустріч підприємству", - заявив Олександр Миронюк.

Читайте також: Придбати нові французські 155 мм гаубиці CAESAR Чехії заважають комуністи, пандемія і чеська промисловість
БТР-4
ХКБМ здійснює не тільки розробку новітніх зразків бронетехніки, а і виробляє БТР-4

Нагадаємо, що через порушення строків постачання озброєння, Генеральна прокуратура України подала в суд на ХКБМ. Проте підприємству, за рішенням суду, були надані максимально лояльні умови.

Зокрема штраф, який піде до держбюджету, з 20 млн грн був зменшений до 6 млн, а його оплата буде здійснюватись частинами.

"У питанні відомого контракту на постачання 45 одиниць БТР-4 від 2016 року, який був виконаний із значною затримкою лише у 2020 році, Міноборони також пішло назустріч. Зараз формується держзамовлення на наступний рік і ми завантажимо ХКБМ замовленнями, які поставлять підприємство "на ноги". Сподіваємось, що вони будуть виконані у строк і Збройні Сили України отримають надійну сучасну бойову техніку", - підкреслив Олександр Миронюк.

ХКБМ
ХКБМ є одним з флагманів бронетанкової галузі України

Зазначимо, що ХКБМ, який знаходиться в управлінні "Укроборонпрому", на жовтень мав заборгованість з заробітної плати - 10,7 млн грн, а податків до бюджету - 16 млн грн. Водночас залишок грошових коштів на рахунках становив 3,9 млн грн.

Читайте також: "Антонов" подасть в суд на "Укроборонпром" за створення наглядової ради всупереч законодавству