xcounter
#

Ільхам Алієв: Bayraktar TB2 зіграв виключну роль для перемоги Азербайджану у війні за Карабах

1202
Ільхам Алієв: Bayraktar TB2 зіграв виключну роль для перемоги Азербайджану у війні за Карабах

Зважаючи на досвід війни за Карабах, Міноборони України планує замовити додаткову партію Bayraktar TB2 для українського війська

Безпілотний комплекс Bayraktar TB2 зіграв виключну роль для перемоги Азербайджану над Вірменією у війні за Нагірний Карабах, що тривала із 27 вересня по 10 листопада цього року. На цьому в своїй промові наголосив Президент Азербайджану Ільхам Алієв сьогодні, 10 грудня, під час параду в Баку на честь перемоги у війні.

Про це сповістило інформаційне агентство Anadolu.

Читайте також: Bayraktar TB2 у Нагірному Карабасі: заявлено про знищення майже 1000 цілей на 1,9 млрд доларів

Гостем сьогоднішнього параду в Баку був Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, котрий прибув на запрошення очільника Азербайджану Ільхама Алієва.

У своєму виступі Президент Туреччини Ердоган висловив солідарність та єдність з Азербайджаном. Він також наголосив, що звільнення азербайджанських земель від вірменської окупації не означає, що боротьба закінчена.

Стрій техніки під час параду в Баку

"Боротьба, яка до цього часу велася політичними та військовими засобами, відтепер триватиме на багатьох різних фронтах", - сказав Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

В параді на честь перемоги Азербайджану взяли участь три тисячі військовослужбовців, зокрема бійці турецьких сил спеціального призначення.

Азербайджанські та турецькі військовослужбовці під час параду в Баку

На параді в Баку також було представлено 150 одиниць техніки, зокрема комплекси Bayraktar TB2, ракетні та артилерійські системи, частина трофейної техніки, захопленої у вірменських військ.

Bayraktar TB2 під час параду в Баку

Нагадаємо, Міністерство оборони України, враховуючи досвід війни в Нагорному Карабаху, планує замовити додаткову партію комплексів Bayraktar TB2. Нові Нові Bayraktar TB2 Міноборони планує направити на захист морського узбережжя Чорного та Азовського морів, розповів 26 листопада Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Також, як заявляв Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський під час прес-конференції 23 жовтня, Туреччина готова вкласти кошти та самостійно побудувати новітнє підприємство для виробництва в Україні безпілотників, зокрема ударних дронів Bayraktar TB2.

Читайте також: ПТРК Javelin та "Стугна-П", БПЛА Bayraktar TB2, система LaserTag й легкі літаки-камікадзе: як пройшли масштабні навчання на Ширлані (відео)