xcounter
#

"Калібри" не долітають до цілей, а "літаючи танки" перетворюються на "нелітаючі": ПС ЗСУ успішно нищать рашистів

24191
Залишки Ка-52 – кадри з дрона. Фото: Пресслужба 93 ОМБр, ілюстративне зображення
Залишки Ка-52 – кадри з дрона. Фото: Пресслужба 93 ОМБр, ілюстративне зображення

Протиповітряна оборона України ефективно знищує російську авіацію та ракети

Командування Повітряних Сил Збройних Сил України відзвітувало про знищені українськими військовими повітряні цілі російської армії за 21 серпня.

Так, зенітними ракетними підрозділами ПС ЗСУ за попередню добу було демілітаризовано один "літаючий танк" Ка-52, дві крилаті ракети "Калібр" та сім БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: Від "Орланів" до Ка-52 і навіть Су-34: як польський ПЗРК нищить російську зброю в руках ЗСУ
Ка-52 калібр повітряні сили ЗСУ
Кількість знищених цілей за добу. Інфографіка Повітряних Сил ЗСУ

Крім того, як повідомляють у Командуванні ПС ЗСУ, близько десяти ударів по позиціях російської армії завдала українська бомбардувальна та штурмова авіація: били по ББМ, позиціях РСЗВ, ЗРК, логістиці, взводних та ротних опорних пунктах тощо.

Загалом варто відзначити високу ефективність, з якою наші ПС ЗСУ знищують ворожі цілі в повітрі останнім часом. Наприклад, зранку 20 серпня українська ППО чотирма ракетами з С-300 відбила атаку чотирьох ворожих калібрів, також варто згадати епізод на початку серпня, коли з восьми випущених ворожих ракет було збито сім.

Стали частіше падати й російські Ка-52 з БПЛА – наприклад, за 14-15 серпня наші військові "приземлили" одразу три російські новітні гелікоптери. Загалом згідно з даними Генштабу ЗСУ, станом на 22 серпня було знищено 198 російських гелікоптерів та 815 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: Росіяни знайшли "помітне" місце, щоб "заховати" ще чотири кораблі з "Калібрами" на борту