xcounter
#

Росіяни знайшли "помітне" місце, щоб "заховати" ще чотири кораблі з "Калібрами" на борту

6530
Фрегат "Адмирал Григорович" Чорноморського флоту РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Фрегат "Адмирал Григорович" Чорноморського флоту РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Щоб хоч десь провести "парад" Чорноморського флоту в цьому році, рашистам довелось "заховатись" аж у Сирію

Портал Navy Recognition з посиланням на кремлівських пропагандонів розповів, що 31 липня росіяни провели свої святкування "Дня ВМФ" на базі в сирійському Тартусі. Головна особливість цього заходу – для створення "парадної картинки" ворог залучив чотири кораблі-носії "Калібрів" Чорноморського флоту РФ, які "застрягли" в Середземному морі на початку вторгнення, у лютому 2022 року. І схоже, це був єдиний "парад", який у цьому році змогло провести командування ЧФ РФ.

Російський ракетний крейсер "Маршал Устинов" зі складу Північного флоту РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо говорити більш розгорнутіше – для проведення параду в Тартусі росіяни залучили порядка 10 кораблів свого ВМФ, зокрема – ракетний крейсер проекту 1164 "Маршал Устинов", великий протичовновий корабель "Вице-адмирал Кулаков" та фрегат "Адмирал Касатонов" (усі три – зі складу Північного флоту ВМФ РФ).

Читайте також: Рашисти з Чорноморського флоту "засвітили", скільки разів били "Калібрами" по України (фото)

Ну і також – фрегат "Адмирал Григорович", ракетний корвет "Орехово-Зуево", та підводні човни "Краснодар" та "Новороссийск", що формально належать до складу Чорноморського флоту РФ.

Ракетний корвет "Орехово-Зуево" зі складу Чорноморського флоту РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Ці чотири "чорноморських" кораблі рашистів можуть нести сумарно до 24 крилатих ракет "Калибр" на борту. Станом на 24 лютого 2022 року вони перебували в Середземному морі поблизу берегів Сирії, та не змогли пройти назад в тимчасово окупований Крим, бо Туреччина заборонила прохід кораблям рашистів.

З цього випливає дві новини. Перша – росіяни уже 5 місяць війни тримають в Середземному морі угрупування свого ВМФ в складі 2 ракетних крейсерів та 5 кораблів-носіїв "Калібрів", що очевидно як мінімум примушує НАТО відволікати значний наряд сил на ізоляцію цієї загрози. З іншої сторони, рашисти так досі й не вигадали, що робити зі своїми чотирма "чорноморськими" кораблями, які не зможуть довго "бовтатись" біля берегів Сирії без належного докового обслуговування.

Підводний човен "Краснодар" зі складу Чорноморського флоту РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Рашисти використовують кораблі-"мішені" для "Нептунів", щоб приховати вивіз краденого зерна (фото)