xcounter
#

Рашисти використовують кораблі-"мішені" для "Нептунів", щоб приховати вивіз краденого зерна (фото)

40981
Розвідувальний корабель "Иван Хурс" та ракетний корвет проекту "Буян-М" прикривають завантаження краденого зерна, джерело – "Крымский ветер", дата публікації – 26 липня 2022 року
Розвідувальний корабель "Иван Хурс" та ракетний корвет проекту "Буян-М" прикривають завантаження краденого зерна, джерело – "Крымский ветер", дата публікації – 26 липня 2022 року

Заради сумнівного "задоволення" для вивозу краденого продовольства росіяни вирішили відмовитись від свого "Дня ВМФ"

Телеграм-канал "Крымский ветер" розповів, що російські окупанти в тимчасово окупованому Криму 26 липня раптом почали у Севастопольській бухті ставити в "парадний стрій" кораблі Чорноморського флоту РФ.

Спочатку начебто пришвартували середній розвідувальний корабель "Иван Хурс", ближче до обіду – один із ракетних корветів проекту 21631 "Буян-М". До цього росіяни уже встигли оголосити, що в окупованому Криму святкувати цьогоріч "День ВМФ" не будуть. Тому ці "парадні приготування" у самих севастопольців викликали глум – мовляв, "російські військові ставлять кораблі як мішені для протикорабельних ракет".

Читайте також: "Яструби" доб'ють Путіна: як зернова криза визначає військову поразку Кремля

Але тут варто уважніше приглянутись до фото, розміщене в каналі. Позаду обох кораблів ЧФ РФ ми можемо побачити балкер, пришвартований до причалу біля портового зерносховища. Більш того – ми можемо побачити хмару жовтого кольору над цим суховантажем, що вказує – на судно якраз вантажать зерно.

Далі, можемо припускати таке – ці два кораблі ЧФ РФ рашисти підтягнули навмисне, щоб візуально приховати процес завантаження краденого в Україні зерна. Бо сільське господарство в тимчасово окупованому Криму не здатне виробляти "надлишкове" зерно на експорт.

Рашистський суховантаж "Михаил Ненашев" завантажується зерном в тимчасово окупованому Севастополі, фото – "Крым.Реалии", дата публікації – 26 липня 2022 року

Факт приходу балкера в окупований Севастополь для завантаження зерном фіксує також видання "Крым.Реалии". За даними їх кореспондента, мова про суховантаж "Михаил Ненашев", що може взяти на борт до 25 тисяч тонн зерна.

До цього моменту ВМС України повідомляли про те, що більша частина кораблів Чорноморського флоту відійшла до Новоросійска. А ще 6 кораблів та катерів – патрулюють в Азовському морі, для "охорони" суден із зерном, вкраденим в Україні. І так виходить, що заради сумнівного "задоволення" із вивозом вкраденого збіжжя моряки ВМФ РФ вирішили відмовитись від проведення "Дня ВМФ" як елементу свого умовного "кодексу військової честі".

На фотографії - захоплений корабель ВМС України "Славутич", два ворожі сторожові кораблі проекту 1135 та 1135М, один ракетний корабель проекту 1239 "Сивуч" та один патрульний корвет проекту 22160, фото - Крым.Реалии, дата публікації - 21 квітня 2022 року
Читайте також: Росіяни можуть бити ракетами Х-22 по зерновозам, захисту поки нема