xcounter
#

Росіяни можуть бити ракетами Х-22 по зерновозам, захисту поки нема

27428
Ворожий бомбардувальник Ту-22М3 з крилатою ракетою Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Ворожий бомбардувальник Ту-22М3 з крилатою ракетою Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів

Тому нашим ВМС потрібне озброєння, щоб захищати судноплавство зокрема від загроз з повітря

Коли ВМС України зможуть повністю розблокувати судноплавство в Чорному морі для проходу балкерів із зерном, все рівно зберігатиметься загроза ракетних ударів ворога по таким суднам.

При цьому рашисти можуть використовувати як і берегові ракетні комплекси типів "Бал" і "Бастион", так і крилаті надзвукові ракети типу Х-22, що запускаються з бомбардувальників типу Ту-22М3. Таку думку в своєму інтерв’ю АрміяInform висловив Командувач Військово-Морськими Силами України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Читайте також: Західні ЗМІ натякнули, як Очаків став важливою точкою в битві за Південь України (фото)
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів

Поки така загроза зберігатиметься, про повноцінне відновлення судноплавства до портів України в Чорному морі мова йти не може.

Тому, "розв’язання питання забезпечення безпеки цивільного судноплавства можливо лише у разі набуття ВМС України таких спроможностей, які б дозволяли адекватно реагувати на загрози противника", наголосив Неїжпапа.

Середній десантний корабель ВМС України "Юрій Олефіренко" виконує завдання за призначенням, ілюстративне фото від прес-служби ВМСУ

Водночас, Командувач ВМСУ заявив, що зараз наш флот своїми діями по суті створив "зону закритого доступу" для кораблів ВМФ РФ на дистанцію в 100-150 км від Чорноморського узбережжя України, площа зони A2AD для ворожих кораблів сягає 20 тисяч квадратних кілометрів в акваторії Чорного моря.

Військово-Морські Сили України активно застосовують протикорабельний комплекс "Нептун" для захисту наших берегів від ворожих кораблів. Але усі можливі деталі про застосування цього комплексу можна буде розкрити уже після нашої Перемоги.

Пуск ракети Р-360 комплексу "Нептун", фото довоєнних часів
Читайте також: Туреччина продовжує будівництво корвета для ВМС України - Неїжпапа