xcounter
#

Туреччина продовжує будівництво корвета для ВМС України - Неїжпапа

20413
Корвет за проектом Ada, фото ілюстративне
Корвет за проектом Ada, фото ілюстративне

Наш флот також готується отримати інші кораблі та катери для захисту наших вод у Чорному морі

Турецька кораблебудівна компанія STM продовжує будівництво корвета за проектом Ada для Військово-Морських Сил України. Про це в інтерв’ю інформагентству АрміяInform розповів Командувач ВМСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Закладка кіля цього корвета відбулась ще у вересні 2021 року. Коли за поточними планами має завершитись будівництво цього корабля, Неїжпапа розкривати не став.

Читайте також: Що залишилось від рашистського корабля “Саратов” після влучання нашої “Точка-У” (фото)
Корпус для першого корвета за проектом Ada для ВМС України станом на кінець грудня 2021 року, першоджерело фото – портал "Преступности.нет"

В своєму інтерв'ю Командувач ВМСУ також вказав, що "вже цього року ми (Військово-Морські Сили України - ред). матимемо декілька катерів для новоствореного річкового дивізіону, а також кораблі та катери для виконання завдань у Чорному морі". Цілком ймовірно, що тут Неїжпапа мав на увазі зокрема поставку тральників за британським проектом Sundown.

Тим більш, що в одному із своїх нещодавніх звернень міністр оборони Олексій Рєзніковзазначав, що військовослужбовці ЗСУ уже опановують зокрема ті самі протимінні кораблі типу Sundown.

Протимінні кораблі HMS Ramsey та HMS Blyth, які планувалось передати до складу ВМС України, йдуть в одному кільватерному строю, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Чи варто Україні "виміняти" протикорабельну ракету Exocet на ЗРК SAMP-T