xcounter
#

Які ракети влаштують пекло російській армії та чи будуть Abrams в новому пакеті оборонної допомоги від США

4630
Танк Abrams, фото ілюстративне
Танк Abrams, фото ілюстративне

Західні ЗМІ розповіли, чи збираються США передавати танки в новому пакеті оборонної допомоги та які ще "сюрпризи" для окупантів отримають Збройні Сили України

Вже в цю п’ятницю, 20 січня, США оголосять про новий масштабний пакет оборонної допомоги для України – як повідомляє видання Politico з посиланням на трьох американських посадовців і особу, що знайома з обговореннями цього пакету, він матиме низку нових для ЗСУ зразків озброєння.

stryker abrams
"Колісні танки" Stryker танки Abrams M1 Армії США в європейському камуфляжі

Так, США можуть погодити передачу Україні бронемашини Stryker від компанії General Dynamics Land Systems, а також нових ракет для HIMARS з дальністю близько 160 км від Boeing.

Читайте також: Якщо Пентагон таки передаватиме ЗСУ високоточну систему GLSDB, можуть виникнути свої "нюанси"

Разом з тим, повідомляється й таке – що США у цьому пакеті не планують передавати ЗСУ танки М1 Abrams. Як відзначається, таке рішення пояснюється вже не побоюваннями щодо "ескалації", а передусім проблемами з логістикою та технічним обслуговуванням танків.

Ракета ATACMS
Ракета ATACMS, фото ілюстративне

Не планують передавати і ракети ATACMS з дальністю у 300 км – і от тут якраз йдеться про те, що в адміністрації Байдена не хочуть "спровокувати президента РФ Путіна", і поки що вважають, що Україна зможе "змінити динаміку на полі бою" і без цих ракет.

Деякі деталі щодо нового пакета оборонної допомоги повідомляє видання AP – відзначається, що він може становити до 2,6 млрд доларів. Видання також підтверджує інформацію про передачу бронемашин Stryker і відзначає, що до пакету ввійдуть близько 100 цих машин і ще не менш 50 бойових машин піхоти Bradley. Таким чином, з урахуванням вже оголошених 50 одиниць, кількість БМП M2 Bradley, які США планують передати ЗСУ, може збільшитися до 100.

Читайте також: Чи потрібні ЗСУ самохідні 105-мм гармати М1128 Stryker, що знімаються у США з озброєння