xcounter
#

Яка мінімальна дальність ракет потрібна Україні щоб знищити виробництво УМПК та "Гром-Э1" в РФ

19904
"Гром-Э1"
"Гром-Э1"

На жаль ворог дійсно масштабує виробництво свого далекобійного озброєння, але робить це на доволі реальних дальностях й зовсім не "за Уралом"

Завдяки візиту міністра оборони РФ на офіційно на одне з підприємств корпорації "Тактическое ракетное вооружение" стало відомо де саме ворог збирає комплекти УМПК для перетворення звичайних ФАБ-250 та ФАБ-500 у плануючі.

Попри те, що у офіційному повідомленні російського відомства назва підприємства не фігурує, а єдине уточнення, що воно знаходиться у Московській області - мова йде про головне підприємство корпорації у підмосковному місті Корольов.

Читайте також: Завершення дії резолюції ООН відкриє експорт Ірану балістичних ракет до РФ

Й необхідно зазначити, що у питанні виробництва УМПК, на жаль, ворог демонструє масштабування протужностей, його перехід на сталу серійність та поступового спрощення технологій виробництва для збільшення об'ємів.

Наприклад основа корпусу комплекта УМПК тепер робиться із алюмінію шляхом згинання та зварювання, а не фрезерування з "болванки" на верстатах з ЧПК. Водночас не факт, що ця технологія використовується давно та успішно пройшла випробування, бо на одному з кадрів з заводу видно запаси з приблизно сотні фрезерованих корпусів.

Окрім УМПК на цьому ж підприємстві здійснюється виробництво (з продемонстрованого) "ракето-бомби" "Гром-Э1", протикорабельних Х-35, а також Х-31, які можуть бути у протирадіолокаційному або протикорабельному варіанті.

Водночас саме підприємство "Тактическое ракетное вооружение" у Корольові цілком демонструє ту дальність, яке повинне мати далекобійне озброєння ЗСУ для, як мінімум, ускладнення виробництва цієї зброї.

Виробництво УМПК

Мова йде про показник від 500 км - а саме така мінімальна дальність від прикордонних районів України до цього російського заводу. При цьому у житті це означає потребу мати озброєння, яке б'є на відстань саме понад 500 км, на 600 км мінімум, враховуючи питання безпечних пускових районів.

І це стосується лише балістичних ракет, у випадку крилатих ракет, які потребують для проходження ППО противника використовувати складні обхідні маршрути їх максимальна дальність польоту має бути значно більшою.

Важливо, що ще одне центральне підприємство цієї ж корпорації "Тактическое ракетное вооружение" - МКБ "Радуга", що відповідає за виробництво крилатих ракет, таких як Х-101, знаходиться у місті Дубна, що на півночі Московської області і на 50 км далі від України.

Таким чином саме такі і якщо брати об'єктивно, цілком реалістичні дальності для балістичних ракет оперативно-тактичного рівня, є вкрай бажаним засобом для України. Бо без потужних методичних далекобійних ударів по таким заводам, ворог може нарощувати виробництво свого далекобійного озброєння без вагомих проблем.

Читайте також: ЗСУ збили рекордне число Shahed-136, окупанти перевели частину кораблів з "Калібрами" до Феодосії