xcounter
#

ЗСУ збили рекордне число Shahed-136, окупанти перевели частину кораблів з "Калібрами" до Феодосії

11474
ЗСУ збили рекордне число Shahed-136, окупанти перевели частину кораблів з "Калібрами" до Феодосії

Ворог нарощує інтенсивність повітряних нальотів, та намагається уникнути нових ударів по своїм ракетоносіям

В ніч на 28 вересня 2023 року рашисти випустили одразу 44 дрони-камікадзе типів Shahed-136/131, спрямовані на південні області України. Для пусків ворог використав одразу два стартові райони – мис Чауда в тимчасово окупованому Криму та район Приморсько-Ахтарськ на території власне РФ.

Під час цієї атаки росіян складові Сил оборони України збили аж 34 безпілотники, до бойової роботи крім підрозділів Повітряних Сил залучались також залучались мобільні вогневі групи, звітує в своєму повідомленні прес-служба ПС ЗСУ.

Читайте також: Які нюанси з ракетами до ЗРК С-300, які Україні у важких дебатах погодилася передати Болгарія

Від Defense Express тут додамо, що цієї ночі воїни ЗСУ збили по факту рекордну кількість "Шахедів" під час одного нальоту ворога. До цього моменту найбільший показник по збиттю в 32 літаки-снаряди типу Shahed-136/131 був зафіксований під час атаки в ніч на 13 вересня 2023 року. Тоді окупанти також випустили одразу 44 дрони-камікадзе, але щоправда, тоді для пусків були використані одразу три стартові райони – Курськ і Приморсько-Ахтарськ на території РФ та мис Чауда в тимчасово окупованому Криму.

Тут також варто додати, що настільки високих показників по кількості запущених "Шахедів" (одразу 44 одиниці) та настільки високих показників по кількості збитих (одразу 34) в принципі не спостерігалось за останні 2 місяці.

Розміщення стартових районів, звідки можуть запускатись Shahed-136/131 по Україні

Водночас, варто наголосити також і на тому, що росіяни почали розосереджувати свої ракетні кораблі, ймовірно – в очікуванні нових ударів від ЗСУ та для підготовки нових ракетних ударів по України.

Наприклад, OSINT-аналітик MT_Anderson на своєму профілі в Twitter показав супутниковий знімок, з якого випливає, що на 25 вересня 2023 року в порту тимчасово окупованої Феодосії перебувало одразу два кораблі-носії крилатих ракет "Калибр", один корвет проекту 21631 "Буян-М" та один корвет проекту 22800 "Каракурт". І також – мінімум два тральники проекту "Александрит" та один великий десантний корабель проекту 775.

Така кількість кораблів ЧФ РФ в акваторії порту тимчасово окупованої Феодосії є рекордною, а до літа 2023 року ця гавань взагалі не використувалась для розміщення російських військових кораблів.

Кораблі ЧФ РФ в акваторії тимчасово окупованої Феодосії, зокрема два носії "Калібрів", 25 вересня 2023 року, джерело - MT_Anderson
Читайте також: Як зробити свій гібрид дрона-камікадзе та крилатої ракети, щоб бити по РФ