xcounter
#

Як ЗСУ з ПКР б’ють по наземних цілях, коли РФ почне воювати на Т-55 і ПТ-76 і як рашист зі "Ступором" проґавив БПЛА: новини та події тижня війни від Defense Express

12293
Як ЗСУ з ПКР б’ють по наземних цілях, коли РФ почне воювати на Т-55 і ПТ-76 і як рашист зі "Ступором" проґавив БПЛА: новини та події тижня війни від Defense Express

Протикорабельною ракетою RBS-17 по наземній цілі – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

З ПРК по цілях на землі

ЗСУ вкотре продемонстрували виняткову винахідливість – бійці Збройних Сил України показали використання протикорабельного комплексу RBS 17, який був переданий Швецією ще літом.

Читайте також: Яку ще зброю Іран може отримати від Кремля в обмін на "мопеди", і що взамін може мати армія РФ
RBS-17
RBS-17

Цей комплекс був створений для знищення малорозмірних кораблів та використовує ракету AGM-114C Hellfire з лазерним наведенням, адаптовану для пуску з землі та дальністю знищення цілей на рівні 8 км. Але річ у тім, що ЗСУ її застосовує для ударів по наземних цілях.

Знищення російського ЗРК

Excalibur перервав "відпочинок" російського ЗРК – Збройні Сили України активно використовують проти російського окупаційного війська високоточні артилерійські снаряди, які постачаються у рамках оборонної допомоги від союзників.

Так, у мережі з’явилося відео з ефектним ураженням іншої російської зброї – зенітного ракетного комплексу "Тор", який було знайдено за допомогою безпілотного літального апарату.

Боротьба з літаючими мопедами

Повітряні Сили України повідомили приголомшливу кількість збитих Shahed-136 – станом на 19 жовтня за останніх 36 днів, тобто фактично з моменту початку їх використання, було знешкоджено 223 одиниць цих ударних безпілотників.

shahed-136
Для знищення дронів-камікадзе застосовуються усі наявні засоби (архівне фото Генштабу ЗСУ)

Також було зазначено, що для їх знищення використовується всі наявні у Збройних Силах України засоби: "зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, самохідні зенітні установки, мобільні вогневі групи ПЗРК, зенітні гармати, великокаліберні кулемети та інше озброєння".

Безпорадна антидронова гвинтівка

Рашист зі "Ступором" спостерігав, як БПЛА "розстрілює" його позицію – російські військові вкотре потрапили у курйозну ситуацію на полі бою.

Так, безпілотний літальний апарат в руках українських військових "знайшов" групу окупантів в окопах – рашисти, ймовірно, помітили цей безпілотник і намагалися "приземлити" його за допомогою своєї новітньої зброї – антидронової гвинтівки "Ступор".

На кадрах видно, як російський військовий намагався спрямувати рушницю кудись вверх і протидіяти дрону – втім, зброя виявилася безпорадною проти безпілотника, який трохи згодом ще й пригостив окупантів гранатами, а потім поспостерігав за тим, як окупанти намагалися втекти.

Читайте також: ЗСУ використали проти рашистів рідкісні протитанкові комплекси 9П148 (відео)