xcounter
#

Excalibur перервав "відпочинок" російського ЗРК, безпілотник зафіксував точний приліт по рашистах

29614
Excalibur перервав "відпочинок" російського ЗРК, безпілотник зафіксував точний приліт по рашистах

Нові кадри роботи високоточної зброї від українських віськових

Збройні Сили України активно використовують проти російського окупаційного війська високоточні артилерійські снаряди, які постачаються у рамках оборонної допомоги від союзників.

Так, нещодавно наші захисники продемонстрували ідеальну контрбатарейну боротьбу, відправивши у пекло дві САУ "Мста-С" високоточною зброєю.

Читайте також: Ще 1000 високоточних Excalibur від США: черговий пакет допомоги на 600 млн доларів

Водночас тепер у мережі з’явилося відео з ефектним ураженням іншої російської зброї – зенітного ракетного комплексу "Тор", який було знайдено за допомогою безпілотного літального апарату.

Відзначається, що рашистський комплекс було знищено керованим артилерійським снарядом Excalibur – снаряд прилетів точно по російському ЗРК, який знаходився в укритті.

зрк тор
Момент ураження ЗРК "Тор" високоточним боєприпасом

Результат удару – загоряння комплексу, крім того, судячи з усього, щонайменше один окупант, який знаходився поблизу комплексу в момент удару, отримав поранення.

Знищення ЗРК "Тор" на острові Зміїний з Bayraktar TB2

Загалом з початку повномасштабної війни Збройні Сили України знищили щонайменше 20 бойових машин ЗРК "Тор" різних модифікацій, причому частина з них була знищена розвідувально-ударним безпілотником Bayraktar TB2.

Щодо снаряда M982 Excalibur, який сьогодні активно використовують ЗСУ, то Defense Express раніше вже розповідав, на що здатний цей боєприпас.

Цим 155-мм боєприпасом можна знищувати цілі з будь-якої артсистеми стандарту НАТО, що є на озброєнні ЗСУ з похибкою від точки прицілювання у 4 м.

Читайте також: Як "літак-невидимка" допомагає ЗСУ нищити ворожі ЗРК "Тор" та іншу техніку