xcounter
#

Як "літак-невидимка" допомагає ЗСУ нищити ворожі ЗРК "Тор" та іншу техніку

21611
БПЛА FlyEye фото ілюстративне
БПЛА FlyEye фото ілюстративне

"Очі" артилеристів допомагають їм успішно нищити ворожі цілі

Збройні Сили України успішно використовують польський безпілотник FlyEye для розвідки позицій російських окупаційних військ. Про це йдеться в сюжеті від "Військового телебачення України".

Зокрема, під час однієї з операцій за допомогою БПЛА FlyEye були успішно дорозвідані позиції та виявлені скупчення живої сили та техніки ворога, зокрема й зенітний ракетний комплекс "Тор".

Читайте також: Від надійного до досконалого: українська п’ятирічка польського FlyEye
FlyEye безпілотник
Під час запуску БПЛА FlyEye, скрін з відео "Військового телебачення України"

Військовий контррозвідник СБУ розповідає, що при роботі з БПЛА перш за все важливо організувати безпечне місце для операторів БПЛА: "Безпека підрозділу понад усе. Передусім необхідно забезпечити надійне місцезнаходження для того, щоб унеможливити виявлення позицій з повітря ворогом, а також провести заходи з маскування, щоб ворогу було важче нас знайти".

Розвідники називають безпілотник FlyEye "літаком-невидимкою": "Його важко засікти, оскільки в його "мізках" закладені певні алгоритми, радіоелектронні технології, які оркам досі невідомі".

Нагадаємо, перший комплект БпАК FlyEye від польської компанії WB Electronics був поставлений Збройним Силам України у березні 2015 року. Він ефективно зарекомендував себе під час бойових дій на Донбасі й наразі продовжує активно експлуатуватися у військах.

Читайте також: Іранські дрони вже нібито пливуть у РФ: що необхідно знати про БПЛА та їх виробництво в Ірані