xcounter
#

Відправка в пекло двох САУ "Мста-С" високоточною зброєю: ідеальна контрбатарейна боротьба від ЗСУ (відео)

9945
Відправка в пекло двох САУ "Мста-С" високоточною зброєю: ідеальна контрбатарейна боротьба від ЗСУ (відео)

Ефектні удари по самохідних артилерійських установках російської армії

Українські артилеристи з високоточної зброї ефективно нищать російську армію – фонд "Повернись живим" опублікував ефектне відео з роботою артилерії ЗСУ по ворожих позиціях.

"Сюжет" епізоду наступний – дві російські САУ "Мста-С" хотіли зупинити наступ ЗСУ на сході України, але наші гармаші не дали їм цього зробити, продемонструвавши ідеальну контрбатарейну боротьбу.

Читайте також: Дефіциту Excalibur не буде: Пентагон деталізував постачання Україні високоточних боєприпасів

Спершу ворожі САУ помітив розвідувальний підрозділ за допомогою БПЛА – ворог розгорнув зброю та готувався вдарити по позиціях ЗСУ, але отримав у відповідь два снаряди.

САУ
Позиція рашистських САУ "Мста-С". Скріншот з відео "Повернись живим"

Окремо варто відзначити високу точність влучання – ворожі САУ "Мста-С" були уражені першими ж двома снарядами, обидва з яких прилетіли точно у ціль – тепер рашистські САУ поповнять розділ "металобрухту".

З чого саме було завдано удару не зазначається, однак у повідомленні йдеться про "високоточну зброю", тож, ймовірно, російські САУ знищили M777 чи САУ за допомогою високоточних артилерійських снарядів або ж навіть ракетні системи HIMARS чи MLRS.

сау
Високоточні прильоти по САУ рашистів, скріншот з відео "Повернись живим"

Зокрема, тут можна згадати, що США регулярно постачають високоточні снаряди для ЗСУ, наприклад, в одному пакетів оборонної допомоги у вересні повідомлялося про передачу 1000 високоточних Excalibur, які можуть нищити цілі на відстані понад 45 км з ймовірним відхиленням від цілі у лічені метри.

Водночас щодо високоточних ракетних систем можна додати таке – системи M142 та M270 беруть активну участь не тільки у знищенні баз окупантів, мостів, переправ чи складів з боєприпасами, але й активно нищать колони з технікою, батареї РСЗВ та САУ.

Читайте також: Українські гармаші показали, як застосовують високоточний Excalibur навіть зі звичайної M777 без додаткових блоків