xcounter
#

Рашист зі "Ступором" спостерігав, як БПЛА "розстрілює" його позицію: чергова безпорадність російської зброї

57065
"Рій" дронів, фото ілюстративне
"Рій" дронів, фото ілюстративне

"Новітня" російська антидронова гвинтівка не змогла впіймати український безпілотник

Російські військові вкотре потрапили у курйозну ситуацію на полі бою – безпорадність окупантів зафіксували бійці 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького.

Так, безпілотний літальний апарат в руках українських військових "знайшов" групу окупантів в окопах – рашисти, ймовірно, помітили цей безпілотник і намагалися "приземлити" його за допомогою своєї новітньої зброї – антидронової гвинтівки "Ступор".

Читайте також: Допоможе розстріляти безпілотник зі штурмової гвинтівки: армія США отримала модернізовані "розумні" приціли

На кадрах видно, як російський військовий намагався спрямувати рушницю кудись вверх і протидіяти дрону – втім, зброя виявилася безпорадною проти безпілотника, який трохи згодом ще й пригостив окупантів гранатами, а потім поспостерігав за тим, як окупанти намагалися втекти.

Тим часом окупанти ще в липні вихвалялися, що активно застосовують у так званій "спецоперацій" антидронову зброю "Ступор" – рашисти вперше "протестували" цю зброю під час війни в Україні і відзвітували про "високу ефективність".

Ця рушниця була розроблена "Главным НИИЦ робототехники", а представлена на форумі "Армия" у 2017 році. Тактико-технічні характеристики зброї наступні: дальність дії – до 2 км, гвинтівка може встановлювати перешкоди на частотах 2,4 ГГц та 5,8 ГГц, причому стверджується, що вона може не тільки подавляти канал зв’язку, але й перешкоджати передачі даних з камер та датчиків БПЛА у режимі реального часу.

До речі, це не вперше, коли рашисти проґавили БПЛА у небі, маючи поруч із собою засоби боротьби з ними – раніше наш дрон спостерігав за безпорадністю російського комплекса "РЛК-МЦ-А" і "розстріляв" його гранатами.

Читайте також: Дешева безпілотна зброя проти танків: лупити по ворогу з "подвійного повітряного гранатомета"